TEMİZLİKÇİYİ OYALAYIP ÇEŞİTLİ SEMTLERDE HIRSIZLIK YAPTILAR

İstanbul'un çeşitli semtlerinde sabah saatlerinde açılan iş yerlerinde temizlikçileri lafa tutarak elektronik malzeme çaldıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı. Şişli, Pendik, Kağıthane, Bakırköy, Kadıköy ve Ataşehir'de faaliyet gösterdikleri belirlenen zanlıların 12 ayrı iş yerine farklı tarihlerde aynı yöntemle hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

 TEMİZLİKÇİYİ OYALAYIP ÇEŞİTLİ SEMTLERDE HIRSIZLIK YAPTILAR

İstanbul'un çeşitli semtlerinde sabah saatlerinde açılan iş yerlerinde temizlikçileri lafa tutarak elektronik malzeme çaldıkları iddia edilen 3 kişi ve bu malzemeleri satın aldığı öğrenilen 1 kişi polisin teknik ve fiziki takibi sonucu düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların oyalama taktiği ve sonrasında hırsızlık olaylarını nasıl gerçekleştirdikleri, güvenlik kameralarına yansıdı.
TEMİZLİKÇİYİ OYALAYIP HIRSIZLIK YAPTILAR
Şişli, Pendik, Kağıthane, Bakırköy, Kadıköy ve Ataşehir'de faaliyet gösterdikleri belirlenen zanlıların 12 ayrı iş yerine farklı tarihlerde aynı yöntemle hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Zanlıların, yaptıkları hırsızlık üç ayrı iş yerinde güvenlik kameralarınca an be an kaydedildi. Görüntülerde, iş yerini açan temizlikçinin hemen ardından 3 kişinin içeri girdiği ve içlerinden birkaçının temizlikçiyi lafa tutarken diğerlerinin de içeride dolandıkları ve keşif yaptıkları görülüyor. Bir başka görüntüde
ise, zanlılardan birinin diz üstü bilgisayarı montunun içine sokarak çaldığı görülüyor.

Ekipler, kamera görüntülerinden yola çıkarak hırsızlık olaylarında bulunan ve daha öncede de sabıkaları bulunan 3 kişinin kimliklerini belirledi. Şişli Kurtuluş'ta önceki gün gerçekleştirilen operasyonda Erdinç Ş. (45), Talat Y. (32), Gökhan S. (27) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen 3 zanlının ifadeleri doğrultusunda, çalıntı malları sattıkları kişi olan Ünal T. (28) de gözaltına alındı. Zanlıların Ünal T.'ye sattıkları ve çalıntı olduğu tespit edilen 40 diz üstü bilgisayar ile 1 kameraya el konuldu.
Emniyette işlemleri tamamlanan 4 zanlı adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER