İstanbul'da Taksimetre Fiyatları Değişiyor

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, “Taksi kısa mesafede almıyor” ya da “Taksi uzun mesafede çok yazıyor” gibi şikayetlere karşılık “Taksi Kademeli Ücretlendirme Uygulaması” geliyor.

İstanbul'da Taksimetre Fiyatları Değişiyor
İstanbul'da Taksimetre Fiyatları Değişiyor

İstanbul taksi fiyatları konusunda müşteri ile taksicilerin tartışma konularının başında gelen takside kısa mesafe veya uzun mesafe tartışmalarını sonlandıracak yeni bir uygulama geliyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, “Taksi kısa mesafede almıyor” ya da “Taksi uzun mesafede çok yazıyor” gibi şikayetlere karşılık “Taksi Kademeli Ücretlendirme Uygulaması” geliyor.


Taksi Kademeli Ücretlendirme Nedir?

Taksi kısa mesafe şikayet hattı ve şikayet kanalları, kısa mesafede yolcu almayan taksicilere gelen şikayetlerle dolu. Bu konuyu dikkate alan İTEO Başkanı Yahya Uğur, 2010’dan bu yana hizmette olan taksi şikayet hattı ve online şikayet hattı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yetkililerine “kademeli ücretlendirme” projesi sunduklarını ifade etti.


Kademeli Ücretlendirme uygulamasına göre kısa mesafe taksi ücreti ve uzun mesafe taksi ücreti arasındaki ayrım dengelenmiş olacak. Yani ilk kilometrelerde taksimetre ücreti birim fiyatı sabit kalacak ancak mesafe uzamaya başlarsa kilometre ücreti düşmeye başlayacak. Dolayısıyla uzun ve kısa mesafe yolcu arasındaki uçurum da ortadan kalkarak kısa mesafe taksi şoförü için de uygun hale gelecek.

ATAŞEHİR TAKSİ DURAKLARI


81 İL TAKSİ DURAKLARI

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2013, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER