İSTANBUL’DA DEFİN İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ SÜRÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, mezar yerinin belirlenmesi haricindeki bütün işlemlerin, ücretsiz yapıldığı söyledi.

İSTANBUL’DA DEFİN İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ SÜRÜYOR
 İSTANBUL’DA DEFİN İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ SÜRÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, mezar yerinin belirlenmesi haricindeki bütün işlemlerin, ücretsiz yapıldığı söyledi. Hizmetlerinin yalnızca İstanbul’la sınırlı olmadığını da vurgulayan Koç, cenazelerin İstanbul dışına taşınma işlemlerini de İBB’nin ücretsiz olarak üstlendiğinin altını çizdi.


İstanbul’da, her yıl yaklaşık 77 bin kişi hayatını kaybettiği bilgisini veren İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, kişinin ölümünden defin sürecine kadar geçen tüm süreci organize ettiklerini belirterek, bu konuda verdikleri hizmetleri şöyle anlattı:


“Günümüzde, ölen vatandaşlarımızın nüfustaki kaydı, Nüfus Müdürlüğü tarafından otomatik olarak siliniyor. İBB Mezarlıklar Dairesi olarak biz de bu sisteme entegreyiz. Ölüm raporlarının üzerinde ilgili kişinin iletişim bilgisi oluyor. İlk olarak ilgili kişileri arayarak, baş sağlığı dileğinde bulunuyoruz. Ardından vatandaşlarımıza, ne gibi isteklerinin bulunduğunu soruyoruz. Sonrasında şu iki ihtimal oraya çıkıyor: İstanbul’a gömülmek veya memleketlerine götürülmek. Eğer, memlekete götürülmek seçeneği istenirse, Mezarlıklar Müdürlüğü’nce ücretsiz bir şekilde cenazeyi taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. Ama meftanın İstanbul’a gömülmesi istenirse, hızlıca, hangi ilçe, hangi yerleşim birimi olduğunu soruyoruz. Daha sonra biz meftayı alıyoruz, gasilhaneye götürülme ve yıkama işlemlerinin ardından defin işlemlerini yapıyoruz.”


81 İLE HİZMET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, defin işlemleri sırasında inanç ayrımı yapmadıkları, her inancın gereğine uygun hizmet verdiklerini söyledi. Koç, cenaze işlemlerinde sadece İstanbul ile sınırlı kalmadıklarını aktarırken, şu ayrıntıları da verdi:


“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü’nün asli görevi, ölen bir vatandaşın defnidir. Bütün kurgu bunun üzerine. Başka bir görevimiz yok. Defni yaparken, bir silsile içerisinde gerçekleştirdiğimiz birçok şey var. Mezar alanı oluşturulmasından cenazenin alımına, hastaneye getirilmesi, yıkanması ve definine kadar bütün süreç ücretsiz olarak İBB tarafından karşılanıyor. Bu konudaki tüm aksi söylem veya iddiaların hiçbir temeli yoktur, doğru değildir.”

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109