İSTANBUL'DA NOSTALJİK TRAMVAY YOLLARDA

İstanbul’un simgelerinden biri olan nostaljik tramvay yeniden İstanbullularla buluştu.

İSTANBUL'DA NOSTALJİK TRAMVAY YOLLARDA
İSTANBUL'DA NOSTALJİK TRAMVAY YOLLARDA

 İstanbul’un simgelerinden biri olan nostaljik tramvay yeniden İstanbullularla buluştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal göreve gelişinin 40. gününde İstanbullulara verdiği sözü tutarak İstiklal Caddesi’ndeki inşaat çalışmalarını tamamlayarak nostaljik tramvayı hizmete soktu.


Başkan Uysal 8 Kasım’da gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltı da bir gazetecinin İstiklal Caddesi’ndeki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı yönündeki soruya, “Her nimetin bir külfeti, her külfetin bir nimeti olur. İstiklal Caddesi'nde yapılan işin doğru olduğunu düşünüyorum. İstiklal Caddesi Cumhuriyet öncesi dönemlerden kalma tarihi bir yer. Esaslı bir çalışma yapalım ve bir daha oraya girmeyelim denildi. Yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz.” diye cevap vermişti.

Nostaljik tramvayın hizmete alımı ve İstiklal Caddesi’nde yapılan yenileme çalışmaları ile ilgili olarak bugün Taksim – Tünel’de tören düzenlendi. Başkan Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katıldığı törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nostaljik tramvayın 1 hafta boyunca ücretsiz hizmet vereceği müjdesini veren Başkan Uysal, “Nostalji trenimiz yeni yıl itibariyle faaliyete başlamış ve çalışmalar böylece bitmiş oldu. Malumunuz bu nostalji trenimiz ilk Osmanlı döneminde 1883 yılında başladı ve 1961 yılına kadar hizmet verdi. Daha sonra seferleri durdu. Tekrar 1990 yılında nostaljik tren seferleri başlamış oldu. Ulaşımdan ziyade nostaljik bir tren olarak hizmete başlayan bu tramvayımız aynı zamanda ulaşımda da önemli bir hizmet verdi” bilgisini paylaştı.

Bu Cadde Ne Zaman Bitecek?
Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin Osmanlı döneminden beri çok hareketli bir cadde olmasından dolayı tarih boyunca caddedeki sorunların bitmediğini vurgulayan Başkan Uysal, “İstiklal'de yenileme çalışmaları oldu, o çalışmalar bir türlü tam randıman vermedi demeyelim ama kısa zaman sonra tekrar yeni çalışma ihtiyaçları doğurdu. Büyükşehir Belediyemiz, 'Öyle bir çalışma yapalım ki kısa süre içerisinde tekrar çalışma ihtiyacı da doğmasın' diye burada 2016 yılının sonunda çalışmalara başladı. 2017 19 Ocak itibariyle de trenimiz durdu. Burada çalışmalar başladı. Buradaki çalışmalar tahminimizden daha üzün sürdü. Şahsım Ekim ayı başında göreve başladığım zaman ilk sorum da, 'Bu cadde ne zaman bitecek?' olmuştu” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109