Boğaz’da gökkuşağı, Ataşehir’de dolu

Ataşehir'de dolu etkili olurken, Beşiktaş'ta kısa süreli etkili olan yağışın ardından Boğaz'da gökkuşağı oluştu.

Boğaz’da gökkuşağı, Ataşehir’de dolu
 Boğaz’da gökkuşağı, Ataşehir’de dolu

Ataşehir'de dolu etkili olurken, Beşiktaş'ta kısa süreli etkili olan yağışın ardından Boğaz'da gökkuşağı oluştu.

Sağanak yağış İstanbullulara zor anlar yaşattı. 

Boğaz'da gökkuşağı oluşurken bazı ilçelerde su birikintileri meydana geldi. Bağcılar'da sağanak nedeniyle 3 araç zincirleme kaza yaptı. Bayrampaşa'da bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Ataşehir'de ise dolu nedeniyle TEM Otoyolu'nda sürücüler otomobillerinin üzerini kilimle kapattı, bazı sürücüler ise köprü altlarına sığındı.



İstanbul'da şiddetli yağış ve dolu paniği
İstanbul'da öğleden sonra bazı ilçelerde yağmur ve dolu etkili oldu. Ataşehir'de dolu etkili olurken, Bağcılar, Başakşehir ve Gaziosmanpaşa'da aniden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Beşiktaş'ta kısa süreli etkili olan yağışın ardından Boğaz'da gökkuşağı oluştu.
Bağcılar'da sağanak nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu. Başakşehir yolunda 3 araç zincirleme kaza yaptı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bayrampaşa'da da etkili olan sağanak nedeniyle bazı araçlar yollarda mahsur kaldı. Araçlar mahsur kalırken, ekipler suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.
Ataşehir'de etkili olan dolu nedeniyle TEM Otoyolu'nda ilginç görüntüler oluştu. Bazı sürücüler araçlarını korumak için köprü altına sığınırken, bazıları ise otomobillerinin üzerine kilim serdi.
Polis yağış nedeniyle araçlarını köprü altına park eden sürücüleri, trafik akışını aksattığı nedeniyle uyardı.
Beşiktaş'ta da yağmur etkili oldu. Kısa süreli yağışın ardından güneş açtı. Boğaz üzerinde yağışın ardından gökkuşağı oluştu.
METEOROLOJİ UYARMIŞTI


Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce Avrupa Yakası'nda kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Saat 15.00 ile 17.00 arasında beklenen gök gürültülü sağanağın, yerel olarak şiddetli, metrekareye 10 ile 30 kilogram arasında düşeceği tahmin ediliyor. Yağış nedeniyle oluşabilecek su baskını, yıldırım, ufak çaplı dolu riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER