30 AĞUSTOS İSTANBUL'DA COŞKUYLA KUTLANACAK

İBB, Büyük Zafer’in 97. yılının coşkuyla kutlanması için şehrin birçok noktasında etkinlikler düzenleyecek.

30 AĞUSTOS İSTANBUL'DA COŞKUYLA KUTLANACAK
 30 AĞUSTOS İSTANBUL'DA COŞKUYLA KUTLANACAK

İBB, Büyük Zafer’in 97. yılının coşkuyla kutlanması için şehrin birçok noktasında etkinlikler düzenleyecek.
Milli mücadelemizin kaderini değiştiren büyük zaferimizin 97. yılı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenleyeceği etkinliklerle kutlanacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman askerlerimizin ve büyük milletimizin azim ve kararlılığın eseri olan büyük zaferimizin heyecanı İstanbul’un her yerinden hissedilecek.

Programlar çerçevesinde Taksim Meydanı Metro İstasyonu, Pendik Sahili, Üsküdar Meydanı, Avcılar Sahil Parkı, Kadıköy İskelesi İstanbul Kitapçısı, Miniatürk ve Esenler’de etkinlikler düzenlenecek.

- BU ZAFER HEPİMİZİN -
Bağımsızlık yürüyüşünde elde ettiğimiz Büyük Zafer’imizin gururunun hep birlikte yaşanması için kent genelinde organizasyonlar gerçekleştirilecek. Herkesi büyük zaferin coşkusuna ortak edecek kutlamalarda İstanbullular farklı bir “bayram heyecanı” yaşayacak.

- BÜYÜK USTADAN GRAVÜR SERGİSİ  -
Etkinlikler kapsamında ressam Cemal Akyıldız’ın Mustafa Kemal Atatürk Gravür Sergisi 26 Ağustos saat 18:00’den itibaren Taksim Meydanı metro istasyonu girişinde görülebilecek. Bir Cumhuriyet ve İstanbul sevdalısı olan Cemal Akyıldız, Türkiye’de gravür tekniğiyle resim sanatının son temsilcisi olarak kabul ediliyor.

- İSTANBUL KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNECEK -
Kutlamalar için İstanbul’un çeşitli noktaları ay yıldızlı bayrağımızla donatılırken, etkinlik programı toplu ulaşım araçlarının bilgi ekranlarında görülebilecek.

30 Ağustos Üsküdar’da düzenlenecek olan kutlamalarda Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass ve usta sanatçı Candan Erçetin dinleyenlere müzik ziyafeti verecek. Ardından gerçekleşecek olan su, ışık, lazer ve pyro gösterileriyle Üsküdarlılara görsel şölen yaşatacak.

Pendik Sahili’nde  İBB Kent Orkestrası Konseri, Avcılar Sahil Parkı’nda Koray Avcı Konseri, Kadıköy İskelesi İstanbul Kitapçısı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinden Klasik Türk Müziği Konseri, Miniatürk’te masal dinletisi, Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde Nazım Hikmet’in Eserinden Uyarlama Kuvay-ı Milliye Destanı isimli tiyatro oyunu sergilenecek.



- 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ -

Cemal Akyıldız Mustafa Kemal Atatürk Gravür Sergisi

Saat: 18:00

 

Taksim Meydanı Metro İstasyonu Girişi

26 Ağustos

Üsküdar Meydan Etkinlikleri

Saat: 20.00 - 23.00

Üsküdar Meydanı

30 Ağustos

İBB Kent Orkestrası Konseri

Saat: 20.00 - 22.00

Pendik Sahil

30 Ağustos

Koray Avcı Konseri

Saat: 21.30

Avcılar Sahil Parkı

30 Ağustos

Klasik Türk Müziği Konseri

Saat: 11.30

Saat: 16.00

Kadıköy İskelesi İstanbul Kitapçısı

30 Ağustos

Miniatürk’te Masal Dinletisi

Saat: 11.00 - 15.00

Miniatürk

30 Ağustos

Kuvayi Milliye Destanı

Saat: 20.00

Esenler Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 12:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109