TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim

TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim hesaplama tablosu: İndirim oranı son tarih şartlar inceleyin.

TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim

TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim

TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim hesaplama tablosu: İndirim oranı son tarih şartlar inceleyin.


Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu hafta açıklanan TOKİ erken peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasının detayları araştırılmaya devam ediyor. TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim hesaplama tablosu: İndirim oranı son tarih şartlar inceleyin
TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim hesaplama tablosu: İndirim oranı son tarih şartlar inceleyin - Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu hafta açıklanan TOKİ erken peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasının detayları araştırılmaya devam ediyor. Vatandaşlar konut projelerinde ki taksitli ödemelerini erken kapatmaları durumunda nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacak merak etmektedir. Buna göre ise erken peşin ödeme yüzde 25 indirimi nasıl hesaplanacak? Vatandaşlar ne kadar indirim alacak, son geçerlilik tarihi ve şartlar neler? İşte detaylar ve daha fazlası kamugundemi.com adresinde yer alıyor.

TOKİ tarafından başlayan peşin ödeme indirimi için 2022 yılında ki 2. dönem başvuruları başladı. Buna göre ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından her sene düzenli olarak gerçekleştirilen ve son yıllarda yılda iki kez gerçekleşen TOKİ peşin ödeme indirim kampanyası için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İşte o açıklamalar..

“TOKİ’den ev alan vatandaşlarımıza da bir müjde vermek istiyorum. TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla, yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya bugün başlayacak ve 19 Ekim tarihine kadar sürecek. Orada da inşallah kolaylaştırıcı olacağız” dedi.


TOKİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ HESAPLAMA TABLOSU


TOKİ tarafından yapılan kampanyadan yararlanan kişiler toplam borçlarını peşin olarak ödemeleri durumunda yüzde 25'lik bir indirim oranından faydalanabilecek. Buna göre ise vatandaşların geri ödeme tutarlarını inceleyerek buna göre hesaplama yapabilmesi oldukça olağan olarak karşılandı. Bu durumda ise örnek tablo ve maliyet hesaplamaları Kamu Gündemi adresinde yer ediniyor.

TOKİ erken peşin ödeme yüzde 25 indirim hesaplama tablosu: İndirim oranı son tarih şartlar inceleyin

Yapılan kampanyadan yararlanan kişiler toplam borçlarını ödemeleri durumunda ödenecek olan borç rakamından yüzde 25 oranında indirimden yararlanma hakkı elde edecekler. Örneğin 100 bin TL borcu olan bir kişi bu borcun tamamını kapatması durumunda 25 bin TL indirim hakkı elde ederek 75 bin TL ödeme yapması durumunda borcunu kapatabilecek. Borcunun bir bölümünü ödeyen kişiler ise ödeme yaptıkları tutar üzerinden yüzde 25 indirim hakkı elde edecekler.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2023, 13:36

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER