TOKİ 50 bin konut yaacak

TOKİ 50 bin konut başvuru şartları nelerdir? TOKİ konut başvuru nasıl yapılır?

TOKİ 50 bin konut yaacak
TOKİ 50 bin konut yaacak

TOKİ 50 bin konut başvuru şartları nelerdir? TOKİ konut başvuru nasıl yapılır?

TOKİ 50 bin konut başvurusu için detaylar belli oldu. TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır sorusuna konut edinmek isteyen vatandaşlar araştırma yapıyordu. Toplu Konut İdaresi tarafından açıklanan 50 bin konut müjdesinin detayları açıklanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum; 50 bin konutun başvurularının 6 Mart itibariyle alınmaya başlanacağını açıkladı.

50 bin konut başvuru şartları TOKİ 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 50 bin konut yapımı müjdesi geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 50 bin konut için 6 Mart itibariyle başvuruların alınacağını açıkladı. Başvurular 19 Nisan tarihine kadar alınacak. 50 bin konut almaya hak kazanan kişiler; 240 aylık vadeyle kira öder gibi ev sahibi olma imkanı bulacak.

TOKİ, ALT GELİR GRUBU ve EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI

50 BİN KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum : 50 bin konutun 6 bin 300'ü İstanbul'da yapılacak.

50 bin konut için 6 Mart'tan itibaren başvurular yapılacak.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın, Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla talep toplamaya başlıyoruz. Talep toplama işi, 45 gün sürecek. Ondan sonra da hızla diğer süreçlere geçiyoruz. Bu konutların bir özelliği de yatay mimari olacak. 10 kat, 15 kat olmayacak. Zemin artı 3 bilemedin 4 kat olacak. Milletimizin geleneğine göreneğine uygun şekilde mahalle kültürünü yaşatacak.

Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. 2019 yılında 67 şehrimizde 140 proje ile 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz. Proje bedeli 10 katrilyon lira olan bu konutlar 75 metrekare ile 128 metrekare arasında inşa edilecek. Bu proje ile kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Düşük ve orta gelir sahibi vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların hayırlı olmasını diliyorum. Fiyatları 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişecek bu konutlardan alt gelir grubuna yönelik olanların taksitleri 388 liradan başlayacak ve ödeme süresi 20 yıl olacak" dedi.

50 BİN KONUT MÜJDESİ

TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesinin müjdesini veriyoruz. Yarın Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile talep toplamaya başlıyoruz. Bu konutların diğer özelliği de yatay mimari ile inşa edilecek olmasıdır.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK

Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bu proje ile kentsel dönüşüm çalışmalarını birleştiriyoruz. Hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz ama kamu menfaatlerini de gözeteceğiz. Düşük ve orta gelir sahibi vatandaşlarımız için yapacağımız bu konutların hayırlı olmasını diliyorum.

388 TL TAKSİT, 20 YIL VADE

Dar gelirlere yönelik grupta taksitler 388 liradan başlayacak ödeme süresi 20 yıl olacak. Kira bile ödemiyorsun. Orta gelirde taksitler 759 liradan başlayacak ve vade 15 yıl olacak.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru yapacak vatandaşların hiç konut sahibi olmaması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, 18 yaşını doldurması gerekiyor. Konutların satışları niteliklerine ve bulunduğu illere göre yüzde 10, yüzde 20 ve yüzde 25 peşinat bedeli ile 120 ve 240 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirilecek.

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,

2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”

3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın

4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”

 başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.


TOKİ, ALT GELİR GRUBU ve EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 10:01

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER