Metropol İstanbul’da Teslimler 2018 yılına sarkıyor

Ataşehir’de Çalık ve Varyap tarafından yapımı üstlenilen ve Temmuz 2015’te tamamlanması gereken Metropol İstanbul’da inşaat bitmiyor

Metropol İstanbul’da Teslimler 2018 yılına sarkıyor
Metropol İstanbul’da Teslimler 2018 yılına sarkıyor

Ataşehir’de Çalık ve Varyap tarafından yapımı üstlenilen ve Temmuz 2015’te tamamlanması gereken Metropol İstanbul’da inşaat bitmiyor. Teslimler 2018 yılına sarkarken, proje doğurdu
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi sınırları içinde yer alan en büyük özel gayrimenkul projesi Metropol İstanbul, TOKi iştiraki Emlak Konut GYO, Çalık Holding şirketi Gap İnşaat ve Varyap işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Ataşehir’de 99 bin metrekare arazi üzerinde yükselen proje arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeli ile 2011 yılında ihale edildi.

 Bitmeyen proje yavruladı

2012 yılı sonunda temeli atılan projenin 13 Temmuz 2015'te tamamlanması gerekiyordu. Ancak inşaattaki gecikme nedeniyle teslim tarihi 2018 yılına sarktı. Konut ve ofis bloklarında inşaatı tamamlanan projenin alışveriş merkezinin yapımı sürüyor. Başta dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez olmak üzere Metropol İstanbul’dan gayrimenkul alanlar teslimler geciktiği için 2016 yılından bu yana tazminat alıyor. Mülklerini almak için alıcılar gün sayarken, projenin de “yavruladığı” ortaya çıktı. 3 blok olarak tanıtılan projede revizyona gidilerek iki ofis bloku daha inşa edildi. Öte yandan, Metropol İstanbul'un internet sitesi projenin görsellerinin yenilenmesi nedeniyle bakıma alındı.
470 BİN METREKARE EMSAL FAZLASI
Metropol İstanbul projesinin yükseldiğii arazi Emlak Konut GYO'ya geçtikten sonra imar planlarında değişiklik yapıldı. “Merkezi İş Alanı” lejantında kalan ve 1.50 emsal hakkı bulunan 99 bin 108 metrekarelik arazi İstanbul Finans Merkezi projesine dahil edildi. İmar planlarında yapılan düzenlemelerle arazi üzerindeki emsal hakkı 2.32'ye çıkarıldı. Ardından plan notlarıyla emsal fazlası 470 bin metrekare inşaat yapılmasının önü açılarak 700 bin metrekare inşaat yapılmasına izin verildi. Yer altında 200 bin metrekarelik alışveriş merkezi inşa edilen Metropol İstanbul'da satıştan elde edilecek gelirin yüzde 43.15'i Emlak Konut GYO, geri kalan yüzde 56.85'i ise eşit paylaşımla Varyap – Gap İnşaat Ortak Girişimi'ne aitti. Varyap sahip olduğu hisselerini yarısını 2014 yılında Albarakatürk bankasına satmıştı.
Jennifer Lopez'li  tanıtımda üç blok vardı
19 Kasım 2012 günü günü Metropol İstanbul satış ofisini ziyaret eden ünlü pop yıldızı Jennifer Lopez Boğaz ve Adalar manzaralı bir daire satın almıştı. Üç bloklu maketin önünde tanıtılan Lopez'e düzenlenen törenle temsili anahtar ve tapu verilmişti. Lopez, “Hayran kaldığım bu kentte gelecekte daha çok vakit geçirmek istiyorum. Bu ziyaretlerde de Metropol İstanbul'daki dairemi kullanacağım” demişti. Daireninin hediye edilmediğini ve özel indirim yapılarak satıldığını açıklayan proje sahipler ilerleyen günlerde yatırımcıların cep telefonlarına “Jennifer Lopez'e komşu olmak istemez misiniz?” mesajları göndererek pazarlama faaliyeti yürütmüştü.
Kaynak/sözcü.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER