KİRA SORUNUNA BELEDİYELERDEN ÇÖZÜM

Fahiş Kira Fiyatlarına Belediyelerden Çözüm! Bir Bir Kiralık Lojman İlanları Yayımlandı,

KİRA SORUNUNA BELEDİYELERDEN ÇÖZÜM

KİRA SORUNUNA BELEDİYELERDEN ÇÖZÜM
Fahiş Kira Fiyatlarına Belediyelerden Çözüm! Bir Bir Kiralık Lojman İlanları Yayımlandı,
Yüksek kira fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar için değerlendirilebilecek farklı bir seçenek geldi. Belediyeler kendilerine ait evleri kiralık ilanlarına koydular.
Belediye başkanlıkları kendilerine ait evleri hem satış ilanlarına hemde kiralık ilanlarına ekliyorlar. Eylül ayının son günlerinde kendilerine ait evleri kiralamak isteyen belediyelerin sayısı arttı. Son ilan ile birlikte 5 farklı belediye başkanlığı kiralık daire ilanı yayımladı. 

5 FARKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENDİLERİNE AİT EVLERİ KİRAYA VERDİLER

Yüksek kira fiyatları her şehir için sorun olurken vatandaşlar kira fiyatlarına yönelik bir adım bekliyor. Halen gündemde olan ve ciddi sorunlara yol açan yüksek kira fiyatlarına karşı ise yeni bir adım geldi Bazı belediye başkanlıkları kendilerine ait olan ve boş konumda bulunan daireleri kiralayacaklarını duyurdular. 

Kiralık Daireler 4 Şehirde

Kiralık ilanına çıkarılan daireler 4 farklı şehirde yer alıyor. İstanbul için iki belediye başkanlığı kiralık daire ilanı yayımlarken diğer şehirler Manisa, Bursa ve Edirne olarak sıralandı. 

* İstanbul Ataşehir Belediye Başkanlığı 2 adet daire kiralayacağını duyurdu. 

* Bursa Gemlik Belediye Başkanlığı 21 adet daireyi kiralayacağını duyurdu. 

* Edirne Uzunköprü Belediye Başkanlığı 4 adet daireyi kiralayacağını duyurdu. 

* İstanbul Şile Belediye Başkanlığı 1 adet daireyi kiralayacağını duyurdu. 

* Manisa Demirci Belediye Başkanlığı 2 adet daireyi kiralayacağını duyurdu. 

 Sadece Konut Değil İşyeri İhalesi de Var

Yukarıda yer alan duyuruların bazılarında işyeri ihale ilanları da bulunuyor. İhale şartnamelerini inceleyecek olan vatandaşlar illere göre tüm kiralık gayrimenkul ilanlarını görebilirler. 
MUHAMMEN BEDEL ÜCRETLERİ

İlan edilen 4 şehirdeki 5 farklı ilan için başvuru yapmak isteyecekler, başvurularını muhammen bedel üzerinden yapacaklar. İhaleye katılımlar için sunulabilecek en düşük tekklifler şöyle;
KONUTLAR NASIL KİRALANACAK?

Konut kiralama işlemleri doğrudan kiralama olarak yapılmayacak. Belediyeler konut kiralama işlemleri için ihale düzenlenleyecekler. İhale sonunda en yüksek aylık ve toplam kirayı vereceğini taahhüt eden vatandaşlar konutları kiralamaya hak kazanacaklar. Belediyelerin yukarıda yer alan tablolarda ilan ettiği bedeller ise ihale başlangıç tutarları. İhalelere katılım olmaması durumunda konutlar ilk teklif fiyatlarına kiralama yapabilirler. 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109