Kartal'da Yeni marka proje başlıyor

İstanbul Kartal'da çok konuşulan Kaper Sitesi’nin müteahhiti Murat Uçan, projede gelinen durumu anlattı.

Kartal'da Yeni marka proje başlıyor
Kartal'da Yeni marka proje başlıyor

İstanbul Kartal'da çok konuşulan Kaper Sitesi’nin müteahhiti Murat Uçan, projede gelinen durumu anlattı.
Geçtiğimiz yıldan bu yana Deprem odaklı Kentsel Dönüşüm çalışmaları sürdürülen Hürriyet Mahallesi’ndeki Kaper Sitesi’nde inşaat çalışmalarına geçilmesine çok az kaldı.
Site sakinlerinin yüzde 90’nından fazlasının anlaşarak muvafakat verdiği İsttanbul Yapı, “Riskli Yapı” incelemelerinin kısa süre içinde başlatılacağını ve sitenin yapımı için ön hazırlıkların bu yaz tamamlanacağını açıkladı.
PROJE NEDEN GECİKTİ?
İsttanbul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, firmanın Kaper Sitesi projesinde yaşanan bekleyiş sürecinin sebeplerini ve bundan sonraki adımlarını Kartal Gazetesi’ne değerlendirdi. Murat Uçan şunları söyledi.
KAPER SİTESİNİ BİZ YAPACAĞIZ
“Biz buranın anlaşmalarına 20 Mart 2015 tarihinde başladık. Toplam 270 daire ile geçtiğimiz 1 yıl içinde anlaşmamızı yaptık. Kalan daire sayısı ise sadece 25 oldu. Bu dairelerin de rızası ile sözleşmeleri tamamlayıp, bina aşamasına geçmeyi arzu ediyoruz.
Burada bazı sorunlu alanlar da vardı. Oradaki bir binanın riskli yapı yazısı ve yıkım emri de çıktı. Önümüzdeki ay içinde de yıkılacak. Böylece pürüzlerin çoğunu halletmiş olacağız.
“Geciktik. Çünkü rızalarını bekledik!”
Tabii ki amacımız maliklerin yüzde yüzünün rızası ile inşaata girmektir. Fakat eğer ki önümüzdeki ayın sonuna kadar bu konuda sonuç alamaz ise bu sebeple bekleyen 270 kişinin hakkını korumak adına yapıların risk analizlerini tamamlayarak, yıkım aşamasına geçeceğiz. Amacımız kimseyi kırmadan, tamamen toplu rıza alarak bu işi yapmaktır. Gelin görün ki ortada bizim iyi niyetimizi aşan, tersine herkesi mağdur eden bir yapı oluştu. Buna bir yıldır sabır gösterdik. Ancak, bundan sonrası için yasalar neyi emrediyor ise ona göre süreci işletmek olacaktır.
Yasa bellidir. İdare riskli yapılarda üçte iki çoğunluğa bakar. Bu temel esas çerçevesinde hareket ederek bundan sonrasını planlayacağız.
BİZİM İŞİMİZ YAPMAK, YIKMAK DEĞİL
Belediyemizin yaptığı toplantıda bazı kat maliklerinin, hatta kiracıların dahi söz alarak hakkımızda suçlamalar yönelttiğini duyduk. Açıkçası orada konuşanların önemli bir kısmı projeye evet demeyen, bir yıldır bizim tekliflerimizi, çoğunluğun isteklerini kabul etmeyenlerden oluşuyor. Aralarında sorunlar olur. Yönetici ile kavgalı olan, birbirini istemeyen bir yapı var. Bizim işimiz yapmak, yıkmak değil. O sebeple kanunlar ne diyor ise o yolu takip edeceğiz.
SADECE 1 OTELİMİZ KAPER SİTESİ EDER
İsttanbul Yapı’yı tanımayanlar, bizim bu projeyi yapamayacağımızı iddia etmişler.
Kartal’da çok önemli 8 binaya imza atmışız. Halen devam eden çok önemli 2 termal otel projemiz var. Bunlardan biri 50 bin metre karedir. Sadece bir tanesinin maliyeti ile Kaper Sitesi’ni yaparız. İnşaat grubu olarak ülke çapında önemli işlere imza atıyoruz. Ama bizim olmadığımız yerde karalama yapılıyor. Orada olmak ve biz tanımayanlara kendimizi anlatmak isterdik.
AMACIMIZ MARKA PROJE KAZANDIRMAK
Kaper Sitesi’nde bize imza veren kat maliklerine şunları söylemek isterim. Herkes itidalli olsun. Kulaktan dolma sözlerle üretilen şehir efsanelerine itibar etmesinler. Firma olarak çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede adımlarımızı atacağız. Kartal’a marka bir proje kazandırmak hedefi ile çıktığımız bu yolda, kısa zamanda ilerleyeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109