Kadıköy Fikirtepe ile değerleniyor

Fikirtepe’ye dönüşüm kapsamında 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması planlanıyor.

Kadıköy Fikirtepe ile  değerleniyor
Kadıköy Fikirtepe ile değerleniyor

Fikirtepe’ye dönüşüm kapsamında 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması planlanıyor.

Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe'de işler yoluna gireli aylar oldu, hatta bölge ilk projelerindeki teslimler ve ön taleplerle yeniden gündemde. Son verilere göre bölgede bulunan 57 yapı adasından 22'si için ruhsat, 10'u için de kazı ruhsatı alındı.
MEHMET CANITATLI
Fikirtepe’ye dönüşüm kapsamında 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması planlanıyor. Dönüşümle birlikte 20 milyara yaklaşan bir değer doğmuş olacak. Özel sektörün yanı sıra kamunun da (KİPTAŞ) ilgi alanı olan Fikirtepe’de, köklü şirketlerin lanse ettiği projeler yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. İlk teslimlerin yaklaştığı bugünlerde bölgeye değer katan şirketler de adeta gaza bastı. Bunlar arasında Teknik Yapı başı çekiyor.
EFSANENİN ‘KAZANÇLI’ DÖNÜŞÜ 
Teknik Yapı yıllar önce Ataşehir’de Uphill Court ile başlattığı ve Kartal’da 6 proje ile sürdürdüğü “UP” serisine yeni adres olarak Fikirtepe’yi seçti. Fikirtepe’de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı ada ile katkıda bulunan şirket, 2017 yılında Fikirtepe’de UPLIFE KADIKÖY rüzgarını estirecek. Proje için teklif toplama sürecini başlatan Teknik Yapı’nın en büyük avantajı ise referansları ve kazanç odaklı satış politikası. 
Rezidansta lüksün merkezi
Fikirtepe’de1.170 rezidans ve 15 ticari üniteden oluşan Concord İstanbul Projesi’ne imza atanTeknik Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yeni projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “ Yüksek kalite ve kazançlı yatırımın simgesi olan UP serisine başladık. Yaklaşık 850 daire ve 20 ticari üniteden oluşan yeni projemiz UPLIFE KADIKÖY için talep toplamaya başladık. Concord İstanbul projemizde olduğu gibi yine net/brüt metrekare avantajı ve buna bağlı olarak uygun fiyatlarla satışa çıkacağız. Hazırlıklarını tamamladığımız projemizin lansmanını aralık ayında yapmayı planlıyoruz. ‘’ 
Aradan 5 yıl geçmesine rağmen Fikirtepe için hesap ortada. Bölgenin geleceğine inanarak yatırım yapanlar yüksek prim sağlamanın keyfini yaşamaya başladı bile. Ataşehir’in son 12 yılda nereden nereye geldiği bilenler, Kadıköy’ün giriş noktasında konumlanan Fikirtepe’nin ne kadar şanslı olduğunu da yakın zamanda görecektir.  
KAZAN-KAZAN DÖNEMİ
Bölgedeki projeler için asıl sınav şimdi başlıyor diyebiliriz. Lokasyon olarak Ataşehir’den çok daha iyi konumda bulunan Fikirtepe’ye giren müteahhitler de kazanacak, bu bölgeden daire sahibi olmaya başlayanlar da. Açıkçası Fikirtepe’de kazan-kazan diyebileceğimiz bir dönem yaşanıyor, tabi ki lokasyon kadar firma seçimi de önemli bir konu. 20’nin üzerinde şirketin yarıştığı bölgede gücü temsil edenler, kendileri kadar müşterilerinin de yüzünü güldürecektir. 

ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER