İstanbul’a yakın 4 tatil beldesinde konut fiyatları!

İstanbul’a yakın mesafede bulunan 4 tatil beldesi Akçakoca, Karasu, Şile ve Sapanca’da satılık ve kiralık konut fiyatları!..

İstanbul’a yakın 4 tatil beldesinde konut fiyatları!
 İstanbul’a yakın 4 tatil beldesinde konut fiyatları!

İstanbul’a yakın mesafede bulunan 4 tatil beldesi Akçakoca, Karasu, Şile ve Sapanca’da satılık ve kiralık konut fiyatları!..
Özellikle son yıllarda hem trafik hem de vakit yetersizliğinden çoğu tatilci İstanbul’a yakın beldelerdeki sakin bölgelere gitmeyi tercih ediyor. İstanbul’a yakın olan tatil beldelerine artan ilgi, bu bölgelerdeki emlak fiyatlarını da etkiliyor. Turist alan bölgeler haline gelen bu tatil beldelerinde birçok yeni konut projesi inşa ediliyor.

İşte Zingat.com ve REIDIN verileri ile İstanbul’a yakın mesafede bulunan Akçakoca, Karasu, Şile ve Sapanca’da satılık ve kiralık konut fiyatları.
Karadeniz kıyısındaki Akçakoca’ya ilgi büyüyor

Düzce’ye bağlı olan Akçakoca, Karadeniz’e kıyısı olan bir tatil beldesi. Karadeniz’in incisi olarak da adlandırılan ve denizi kadar tarihi evleriyle de popüler olan Akçakoca, İstanbul’a 3,5 saat uzaklıkta bulunuyor. Şehre yakınlığı kadar büyüleyici doğasıyla da dikkat çeken bölgede konut fiyatları da her geçen gün artıyor. Bölgede Nisan 2012 ila Nisan 2017 zaman dilimi arasında satılık konut fiyatları yüzde 43, kiralık konut fiyatları yüzde 29 arttı. İstanbul’a yakınlığıyla popülerliği artan ve satılık konut arayanların öncelikli tercihlerinden biri olan Akçakoca’da son iki yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 14, kiralıklarda ise yüzde 9’luk bir artış görüldü.

Satılık konut fiyatı: 128 bin TL

Kiralık konut fiyatı: 531 TL

Geri dönüş süresi: 20 yıl

 
Karasu’nun da popülerliği artıyor

Sakarya’da bulunan, son yılların en popüler tatil beldelerinden Karasu, gayrimenkul geliştiricilerinin de öncelikli tercihlerinden biri. Karasu’ya olan ilgi, bölgedeki konut fiyatlarının da artmasını sağladı. Bölgede son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 46, kiralıklar ise yüzde 12 arttı.

Satılık konut fiyatı: 175 bin TL

Kiralık konut fiyatı: 773 TL

Geri dönüş süresi: 19 yıl


Şile’de kira fiyatları değişmedi
İstanbul’a yakınlığıyla her daim popülaritesini koruyan ilçelerden olan Şile’de konut fiyatlarında son bir yılda çok fazla artış yaşanmadı. Nisan 2015 ila Nisan 2017 dönemi arasında satılık konutta yüzde 52, kiralık konut fiyatlarında ise yüzde 33 artış gerçekleşirken; son bir yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 21, kiralıkta ise hiç artış gerçekleşmedi.

Satılık konut fiyatı: 321 bin TL

Kiralık konut fiyatı: 1.141 TL

Geri dönüş süresi: 23 yıl
 

Sapanca’da son iki yılda yüzde 40’lık artış

İlkbahar ve sonbahar aylarının vazgeçilmeyen tatil beldelerinden biri olan Sakarya’nın Sapanca ilçesi, İstanbul’a yakın mesafede olması sebebiyle de ev sahibi olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Sapanca’da son iki yılda satılık konut ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 40’lık bir artış gerçekleşti. Son bir yıla bakıldığında ise satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 13’lük bir artış dikkat çekiyor.

Satılık konut fiyatı: 200 bin TL

Kiralık konut fiyatı: 795 TL

Geri dönüş süresi: 21 yıl


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109