2018'de Kira Fiyatlarının Düşük Olduğu İlçeler

Kiralık daire fiyatlarının düşük olduğu ilçeler metrekare satış fiyatlarına göre değişim gösteriyor.

2018'de Kira Fiyatlarının Düşük Olduğu İlçeler
2018'de Kira Fiyatlarının Düşük Olduğu İlçeler 

Kiralık daire fiyatlarının düşük olduğu ilçeler metrekare satış fiyatlarına göre değişim gösteriyor. En düşük olan ilçeler Arnavutköy, Esenyurt, Sultanbeyli, Çatalca ve Silivri olarak sayılıyor.
Ortalama konut metrekare satış fiyatı Esenyurt için 2193 TL’dir. Ortalama kira ise 895 TL olarak belirleniyor. 2228 TL metrekare satış fiyatı olan ilçe Sultanbeyli’de ortalama kira 1030 TL’dir. Öğrenciler ise en fazla Kadıköy, Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy’e ilgi gösteriyor.

İlçelere göz atarak kiralık daire seçimleri belirleniyor. Her bütçeye uygun konut ise bulunuyor. İstanbul’da Kiraların Düştüğü İller Kira fiyatlarının düşük olduğu ilçeler arasında Arnavutköy bulunuyor. Arnavutköy’de ortalama kira 846 TL ve satış fiyatı 2316 TL’dir. Silivri’de ise ortalama konut satış fiyatı 2417 TL ve ortalama kira 1368 TL olarak belirleniyor.

Konut metrekare satış fiyatı 2420 TL olan Çatalca’da ortalama kira 936 TL’dir. İstanbul’da Silivri, Sultanbeyli, Tuzla, Sultangazi, Arnavutköy, Bahçelievler, Çekmeköy, Avcılar, Güngören, Pendik, Sancaktepe, Küçükçekmece, Çatalca, Beylikdüzü, Esenyurt, Esenler olarak sayılıyor.

Arnavutköy’de ortalama kiralar 610 TL’den başlıyor. Beylikdüzü’nde 550 TL’den başlıyor. Esenler’de 999 TL’den başlıyor. Tuzla’da 734 TL’den başlıyor. Silivri’de kiralar ortalama 757 TL’den başlıyor. Güngören’de ise 1235 TL ile başlıyor. Bahçelievler’de 1111 TL ile başlıyor. Küçükçekmece’de ortalama 1086 TL fiyata başlıyor.

Ataşehir’de ortalama kira 1200 TL’den başlıyor. Maltepe, Kağıthane, Kartal, Sancaktepe, Başakşehir, Esenyurt gibi yerlerde uygun fiyatlar sizleri bekliyor. 1500 TL’den Düşük Kiralık Evler Kira fiyatlarının düşük olduğu ilçeler konut yatırımı için de oldukça önem taşıyor. Bu yatırımın geri dönüş sürelerinin en düşük olduğu ilçeler yıla göre de değişim gösteriyor.

Silivri 20 yıl, Sultanbeyli 19 yıl, Esenler 21 yıl, Adalar 18 yıl gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Ortalama 1500 TL’nin altındaki kiralık evler ise günümüzde yoğun ilgi görüyor. Kağıthane, Başakşehir, Şile, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa, Pendik, Silivri, Bahçelievler, Ümraniye, Beylikdüzü kiralık daire, Sancaktepe, Esenler, Sultanbeyli, Sultangazi, Çatalca, Esenyurt, Arnavutköy, Avcılar, Küçükçekmece, Bağcılar, Güngören olarak sayılabiliyor.

Ataşehir, Şişli, Maltepe ve daha birçok düşük fiyatlı ilçe sizlerin seçimini bekliyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER