Tesla, Bitcoin ile Ödeme Seçeneğini Kaldırdı

Tesla, aşırı elektrik tüketimine sebep olduğundan dolayı Bitcoin ile ödeme almayı durdurdu.

Tesla, Bitcoin ile Ödeme Seçeneğini Kaldırdı

Tesla, Bitcoin ile Ödeme Seçeneğini Kaldırdı


Tesla, aşırı elektrik tüketimine sebep olduğundan dolayı Bitcoin ile ödeme almayı durdurdu.


Tesla, kripto para birimi Bitcoin’i araçları için ödeme yöntemi olarak kabul eden ilk otomobil üreticisi olarak bu yılın başlarında manşetlere çıkmıştı.

Bugün geldiğimiz noktada ise Bitcoin ile ödeme seçeneği şirketin Tasarım Stüdyosu’ndan kaldırıldı. Bu da gösteriyor ki Tesla fikrini değiştirdi. Böylece geriye kalan ödeme seçenekleri kredi kartı veya Apple Pay oldu.

Konuyla ilgili bir Tweet atan Elon Musk, Bitcoin’in bir ödeme seçeneği olarak kaldırıldığını duyurdu. CEO, Bitcoin madenciliğinde fosil yakıtların kullanımıyla ilgili endişeler nedeniyle bu kararın aldınığını açıklayan bir Tweet paylaştı. Tweet’te aynı zamanda daha az enerji harcayan diğer kripto paraların da değerlendirildiğine yer verildi.


CEO Elon Musk’ın dijital para birimine olan ilgisi göz önüne alındığında, Bitcoin’i kabul etme hamlesi çok da şaşırtıcı değildi zira şirket Şubat ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın almıştı. Bu aşamadan sonra asıl merak konusu bir sonraki kripto paranın hangisi olacağı yönünde. Dogecoin, en çok konuşulan adaylar arasında yer alıyor.

Tesla Removes Bitcoin Payment Option


Tesla stopped receiving payments with Bitcoin due to excessive electricity consumption.


Tesla made headlines earlier this year as the first automaker to adopt cryptocurrency Bitcoin as a payment method for its vehicles.

At the point we have reached today, the option to pay with Bitcoin has been removed from the company's Design Studio. This shows that Tesla changed his mind. Thus, the remaining payment options were credit card or Apple Pay.

Elon Musk, who posted a Tweet on the subject, announced that Bitcoin was removed as a payment option. The CEO shared a Tweet explaining that this decision was made due to concerns about the use of fossil fuels in Bitcoin mining. In the tweet, it was also stated that other cryptocurrencies that consume less energy were also evaluated.


Given CEO Elon Musk's interest in digital currency, the move to accept Bitcoin was not too surprising, as the company bought $ 1.5 billion of Bitcoin in February. After this stage, the main curiosity is which will be the next crypto money. Dogecoin is among the most talked about candidates.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2021, 00:10

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER