Ramazan'da Denetimler Artırılacak

"Ramazan süresince dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimler atırılacak

Ramazan'da Denetimler Artırılacak
Ramazan'da Denetimler Artırılacak

 "Ramazan süresince dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimler atırılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ramazanda Reklam Kurulunun aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara yönelik gerçekleştirdiği denetimler etkin şekilde devam edecek. Ramazan süresince dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimler de artacak" dedi.

Ramazan'da firmaların gıda ürünlerine ilişkin televizyon reklamlarının artabileceğine ve bunların bazılarının vatandaşları "yanıltıcı" içerikte olabileceğine işaret eden Yazıcı, Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulunun "aldatıcı ve yanıltıcı" reklamlara yönelik gerçekleştirdiği denetimlere etkin şekilde devam edeceğini bildirdi.

Dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimleri de arttıracaklarına dikkati çeken Yazıcı, buralarda satılan her türlü mala ilişkin fiyat listelerinin Bakanlık müfettişleri, ticaret il müdürlükleri ve belediyelerce görevlendirilen personel tarafından denetleneceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER