Maden İhracatçılarının Gurur Gecesi

Muğlalı Maden İhracatçıları Ödüllerine Kavuştu, Maden İhracatçıları Yeni Pazarlama Stratejileri ile Büyüyecek.

Maden İhracatçılarının Gurur Gecesi

 Maden İhracatçılarının Gurur Gecesi

Muğlalı Maden İhracatçıları Ödüllerine Kavuştu, Maden İhracatçıları Yeni Pazarlama Stratejileri ile Büyüyecek.

Türkiye’ye 2018 yılının 11 aylık döneminde 4.5 milyar dolardan fazla döviz kazandıran Madencilik sektörü daha katma değerli ihracat için Muğla’da “Sektör Toplantısı” ve “Maden İhracatının Yıldızları” ödül töreninde bir araya geldi. “Maden İhracatının Yıldızları” ödül töreninde 2018 yılındaki 11 aylık ihracat rakamlarıyla ihracatın yıldızı olan 23 Muğlalı maden ihracatçısı firma ödüllerine kavuştu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) şirinevler escort tarafından organize edilen “Muğla Sektör Toplantısı” ve “Maden İhracatının Yıldızları” ödül töreninde bir araya gelen Muğlalı madenciler, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Kaya: “Sorunlarımızı Hep Birlikte Çözüyoruz, Ben Yok Biz Var”



Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya bütün başarıların paydaşlık anlayışı sonucu ortaya çıktığını vurgulayarak madencilik ailesinde tüm konulara bu anlayışla yaklaştıklarını ifade etti.

“Madencilik ailesinde ben yok biz var, biz sorunlarımızı birlikte çözüyoruz.” şeklinde konuşan Kaya, 26 yıllık ihracat yolculuğunda, yola ilk çıktıklarında 30 milyon dolar olan maden ihracatını şimdi 5.5 milyar dolarlara getirmeyi başardıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin dünya doğaltaş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olduğunu anlatan Kaya, “Dünya doğaltaş ihraç pazarı ise 18-20 milyar dolar aralığında. Biz bu pastadan yüzde 10 pay ile 2 milyar dolar alıyoruz. Doğaltaş ihracatında doğru pazarlama yaparak, uç ürünleri pazarlayarak, bunu UR-GE ile destekleyerek 7-8 milyar dolar ihracata ulaşabiliriz, bu potansiyele sahibiz. Bu toplantılarımızın en önemli amacı bu. Gerçekten işe yarayan projeler, organizasyonlar yapıyoruz. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Muğla Mermeri Artık Dünya Markası

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ise; Muğla’da turizmden sonraki en büyük iş kolunun mermercilik olduğunu ifade etti.Mermerciliğin Muğla’da yaklaşık 10 bin kişiye iş kapısı olduğunu belirten Ercan, bu sektörün ilişkili birçok alt sektörü beslediğini, istihdama büyük katkı sağladığını vurguladı. Muğla mermerinin artık dünyada bir marka, olduğu ve prestiji olduğu belirten Ercan bu başarının tüm paydaşların katkısıyla olduğunu belirterek tüm paydaşlara ve geceyi organize eden Ege Maden İhracatçıları Birliği’ne teşekkür etti.



EMİB tarafından organize edilen “Muğla Sektör Toplantısı” ve “Maden İhracatının Yıldızları” ödül töreni, 20 Aralık günü Muğla Demircioğlu Park Hotel’de gerçekleşti. Muğlalı madencilerin yoğun ilgisi ile başlayan etkinliğe Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliği yaptı. Muğla Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve Muğla Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş katılımcılar arasında yer aldı.

Açılış konuşmalarının ardından bilgilendirme sunumları ile devam eden etkinlikte Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, EİB’in faalliyet alanları, gerçekleştirilen etkinlikler, sağlanan destekler gibi konularda dinleyicileri bilgilendirdi. İşbırakmaz’ın ardından EİB Devlet Yardımları Şubesi çalışanlarınca Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan devlet destekleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Son sunum ise ihracatçının en büyük finansman kaynağı Türk Eximbank’ın uzmanı Yeliz Alişar tarafından gerçekleştirildi. Bilgilendirme sunumlarının ardından ödül törenine geçildi.

23 Firma Ödüle Kavuştu

Etkinlikte 2018 yılının 11 aylık döneminde Muğla ilinde Maden İhracatında en yüksek ihracatı gerçekleştiren ilk 3 firma, ile doğaltaş İhracatında 500 bin dolar üzerinde ihracat rakamına ulaşan 20 firmaya ödülleri verildi. Ödüllerin takdimi Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Alimoğlu ve Erol Berberoğlu, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Faik Tokatlıoğlu gerçekleştirdi. Ödül töreninin ardından etkinlik akşam yemeği ile devam etti.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR:

Maden sektörü ilk 3:

1.MİKROMAN MADEN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,

2.MEL MİNERAL MADEN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

3.LÜTFULLAH E.KİTAPÇI MADENCİLİK SAN.VE TİC.A.Ş.

Doğaltaş Sektörü İlk 3:

1. NURSAN MERMER İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT GIDA İMALAT ORMAN ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ LTD.ŞTİ. 

2. EGESAN MERMER SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

3. FETMER MERMERCİLİK DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve ELİF ALPAY paylaştı.

2018 yılında 11 aylık dönemde 500 bin dolar ve üzeri ihracat yapan 16 firma

ARTEMİS ANTİK MERMER MOZAİK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ATAYA MERMER MADEN İNŞAAT NAKLİYAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, AYSAN MERMER İNŞAAT NAKLİYAT TAHHÜT SANAYİ TURİZ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve ÇMS MERMER İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

DEMİRCİOĞLU MERMER SANAYİ VE TİCARET TAAHHÜT LİMİTED ŞİRKETİ, DEPO MERMER MADENCİLİK MÜHENDİSLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ERMAŞ MADENCİLİK TURİZM SAN. VE TİC. A.Ş. ve HUDA MERMER İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

KAYMİN MERMER MADENCİLİK İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KNİDOS MARBLE İTHALAT İHRACAT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KOÇAR MERMER SAN.VE TİC.A.Ş. ve LAGİNA ANTİK MERMER İNŞ.TUR. İTH.İHR.GIDA SAN.VE TİC.LTD.Ş.

LOVEDO TUR.İNŞ.GIDA MAD.ORM.ÜR PLA.İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ, MB STONE İHRACAT İTHALAT LİMİTED ŞİRKETİ, MUĞLA STONE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve YSM MADEN SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 22:32

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER