Doğalgaz'a Mart Ayında Zam Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında Mart ayında değişiklik olmayacağını bildirdi.

Doğalgaz'a Mart Ayında Zam Yok
Doğalgaz fiyatı değişmiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında Mart ayında değişiklik olmayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, her ay sonunda doğalgaz, üç ayda bir de elektrik fiyatlarını değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Yıldız, ``Doğalgaz fiyatlarını değerlendirdiğimizde Mart ayında yine herhangi bir fiyat farkı olmaksızın, vatandaşlarımız, sanayicilerimiz bunu kullanabilecekler. Mart ayında, vatandaşlarımız yine Şubat fiyatlarıyla bu hizmetlerden yararlanabileceklerdir. Şubat sonu değerlendirmesi bu şekliyle olacak. Umarız ki uluslararası piyasalarda, Türkiye`nin dışındaki, bölgeden kaynaklanan istikrarsızlıklar hampetrol fiyatlarını olumsuz tesir yapmamış olsun. Bizim girdilerimizle ilgili herhangi bir artış gözlenmemiş olsun.``
 
Yıldız, bu yıl geçen yılın hava koşullarına göre daha rahat geçtiğine işaret ederek, ``Sadece doğalgaz ithalatıyla ilgili Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak itibariyle yurtdışına yaklaşık 600-700 milyon dolar az para ödemiş olacağız`` dedi.
 
Yıldız, ``Ocak ayında elektrik faturalarında yüzde 30 artış olduğu, doğalgaz fiyatlarında da dağıtım şirketlerinin anlaşmalarının bitmesi nedeniyle fiyatların arttığı haberleri doğru mu?`` şeklindeki soruya karşılık da BOTAŞ`ın dağıttığı doğalgaz fiyatlarının sabit olduğunu söyledi. Ancak illere göre değişen hizmet dağıtım bedellerinin bulunduğunu dile getiren Yıldız, ``Bazı illerde 5, bazı illerde 10 lira civarında farklı hizmet dağıtım bedelleriyle ilgili uygulamalar oldu. Bu anlamda herhangi bir fiyat artışı söz konusu değil. Elektrikle ilgili de gizli zam diye bir şey olmaz`` dedi.

Kayıp-kaçak AB ülkelerinden daha düşük

Kayıp-kaçakla ilgili konuşan Yıldız, ``Oralarda yoğunlaşan yerler var ama İstanbul`un bir kısmında da bunlar oluyor. Her birimizin dikkat etmesi gereken, kul ve devlet hakkına giren bir husustur. Daha dikkatli olacağımızı umut ediyorum. İki bölge haricindeki kayıp-kaçak oranları, AB ülkelerinin kullandığı kayıp-kaçak oranlarından daha düşüktür, yüzde 9,4. Bu şu demek; doğru bir yöne gidiyoruz, çizdiğimiz hedef doğru bir hedef. Ama o iki bölgede de mutlaka, diğer bölgelerde gösterdiğimiz performansı göstermemiz lazım. Bu konuda bizim daha titiz çalışıyor olmamız lazım`` diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER