Şişecam 3 bin 500 yıllık Cam Eserler Koleksiyonu’nu Dijitale Taşıdı

Şişecam, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve bu mirası en iyi şekilde korumak ve yaşatmak amacıyla bir araya getirdiği ‘Cam Eserleri Koleksiyonu’nu dijitale taşıdı.

Şişecam 3 bin 500 yıllık Cam Eserler Koleksiyonu’nu Dijitale Taşıdı
Şişecam 3 bin 500 yıllık Cam Eserler Koleksiyonu’nu Dijitale Taşıdı

Şişecam, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve bu mirası en iyi şekilde korumak ve yaşatmak amacıyla bir araya getirdiği ‘Cam Eserleri Koleksiyonu’nu dijitale taşıdı.
 ŞİŞECAM’DAN DİJİTAL SERGİ: CAM ESERLER KOLEKSİYONU

Şişecam, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak ve bu mirası en iyi şekilde korumak ve yaşatmak amacıyla bir araya getirdiği ‘Cam Eserleri Koleksiyonu’nu dijitale taşıdı. www.sisecamcameserleri.com/trweb sitesi üzerinden yayına açılan ve camın tarihsel gelişimine ayna tutan ‘Cam Eserler Koleksiyonu’ sergisi, ziyaretçilerini bekliyor. 3500 senelik bir tarihin yansımalarını sanatseverlerle buluşturan koleksiyon, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı, Arkeolojik ve Etnografik olmak üzere toplam 520 eserden oluşuyor. Sanatseverler, koleksiyonda yer alan 281 eseri Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı başlıkları altında ve bazı eserleri üç boyutlu olacak şekilde izleyebilecek ve her birini dönem, bulunduğu bölge ve üretiminde kullanılan teknik özellikleri açısından inceleyebilecek.


29.10.2020 – Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam, Anadolu topraklarında bulunan camlardan oluşan ve camın 3.500 yıllık tarihe ışık tutan ‘Cam Eserler Koleksiyonu’nu dijitale taşıyarak, tarih ve sanatseverlerle buluşturdu. Şişecam tarafından hazırlanan ve www.sisecamcameserleri.com/tr üzerinden ziyaret edilebilen dijital sergi, sanatseverleri Osmanlı, Bizans, Roma ve Antik olmak üzere binlerce yıl geriye uzanan camın tarihi üzerine bir yolculuğa çıkarıyor.

Şişecam’ın insanlığın tarihsel gelişimini yansıtan kültürel değerleri korumak, gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmak amacıyla bir araya getirdiği ‘Cam Eserleri Koleksiyonu’, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı, Arkeolojik ve Etnografik olmak üzere toplam 520 eserden oluşuyor. Dijital sergi, koleksiyonda yer alan 281 eseri Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı başlıkları altında ve üç boyutlu olarak gösteriyor. Ayrıca, eserlerin her birini dönem, bulunduğu bölge ve üretiminde kullanılan teknikler açısından incelemeyi mümkün kılıyor. MÖ 6. yüzyıldan MS 19. yüzyıla uzanan bu yolculukta; Bizans dönemine ait el yapımı bileziklerden kuş biçimi gövdeli kaplara, çiçek desenleriyle bezenmiş sürahilerden farklı renklerdeki amphoriskos’lara çeşitli cam eserler tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor.


Şişecam Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam düzcamcam ev eşyasıcam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. Bugün dünyada cam ev eşyasında en büyük üç, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük beş üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük sekizinci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcamcam ev eşyasıcam ambalajkimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Şişecam, 85 yıllık deneyimi, 22 bin çalışanı, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

www.sisecam.com.tr

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER