İstanbul Airshow 2016 başladı

Bölgenin en büyük sivil havacılık fuarı olma özelliği taşıyan 11. Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu (İstanbul Airshow) başladı.

İstanbul Airshow 2016 başladı
 İstanbul Airshow 2016 başladı

Bölgenin en büyük sivil havacılık fuarı olma özelliği taşıyan 11. Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu (İstanbul Airshow) başladı.


Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'ndaki fuarın açılışında konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin son yıllarda elde ettiği başarının altında 13 yıldır süren istikrarlı yönetimin olduğunu belirterek, Türkiye'de yapılan havalimanları ve ulaşım akslarının altyapıyı çok güçlendirdiğini söyledi.

THY'nin Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olduğunu ifade eden Aycı, sivil havacılıkta ve savunma sanayinde Türkiye'nin son yıllarda attığı önemli adımlara değindi.

Aycı, "Havacılık sektörümüzü başka bir role taşıyacak 3. havalimanı projesi için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Zor bir dönemde başarılı bir organizasyon tertip ediliyor. Katılımcılar veya buraya gelen hava araçları sayısından çok da üzülmeyelim." diye konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener de Türk sivil havacılığı ile birlikte fuarın da geliştiğini ifade ederek, Türkiye'nin uluslararası sivil havacılık alanındaki atılımlarının önemine işaret etti. Şener, Türkiye'nin, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) konsey üyeliğine seçilmesinin çok önemli olduğunu da vurguladı. 

Mint Fuarcılık Genel Müdürü Feyzan Erel ise 3. havalimanının devreye girmesiyle mevcut fuar altyapısının daha da güçleneceğini belirterek, "Milli havacılık sanayimizin atılımları ile İstanbul Airshow çok daha ileriye gidecek." ifadesini kullandı. 

İstanbul Airshow

Bölgenin en büyük sivil havacılık etkinliği sayılan, 1996'dan bu yana her iki yılda bir düzenlenen İstanbul Airshow'da, yurt içinden ve dışından çok sayıda firma yetkilisi ile dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticileri yer alıyor. Fuara 38 ülkeden 162 şirket katılıyor.

"Yerli yolcu uçağı" olarak bilinen "TRJ328" serisinin de ilk defa tanıtılacağı fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) mühendisleri tarafından tasarlanan eğitim uçağı HÜRKUŞ da yer alıyor.

Milli tasarım uçak ve havacılık sanayi ile bazı yerli helikopterlerin de görücüye çıktığı fuar, 9 Ekim 2016'ya kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109