Cerebral Palsy’li Çocuklardan Milyonlara Çağrı: “Desteğinle Yapabiliriz”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye’nin kamu spotu, “#desteginleyapabiliriz” sloganı ile yayına girdi.

Cerebral Palsy’li Çocuklardan Milyonlara Çağrı: “Desteğinle Yapabiliriz”
Cerebral Palsy’li Çocuklardan Milyonlara Çağrı: “Desteğinle Yapabiliriz”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye’nin kamu spotu, “#desteginleyapabiliriz” sloganı ile yayına girdi.

Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerin teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti almalarını sağlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye’nin kamu spotu, “#desteginleyapabiliriz” sloganı ile yayına girdi.

 “CEREBRAL PALSY” FARKINDALIĞI KAMU SPOTU YAYINDA!

Çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, sırası ve sonrasında herhangi bir komplikasyon nedeniyle hasar görmesi sonucu oluşmaktadır. Hasar görmüş beyne erken müdahale ve hayat boyu rehabilitasyon uygulaması ile olumlu gelişmeler sağlanabilmektedir.

Vakıf, kamu spotu ile Cerebral Palsy’li çocuklar ve erişkinler hakkındaki “Yapamazlar, Okula Gidemezler, Yürüyemezler” gibi ön yargıların kırılması ve değişmesini hedefliyor. Sanatçı Ceyda Düvenci tarafından gönüllü olarak seslendirmesi yapılan film, Cerebral Palsy’li çocukların uzun süreli alacakları rehabilitasyon hizmetleriyle birçok aktiviteyi yapabilecekleri, okula gidebilecekleri ve meslek sahibi olabilecekleri mesajını veriyor. Rehabilitasyon süreçlerinin sağladığı gelişim örneklerle gösterilerek, tedavinin sürekliliğinin sağlanması için duyarlı olan herkes bağışa davet ediliyor.

Cerebral Palsy Türkiye’de bireysel eğitim ve rehabilitasyon alan Oğuzcan Selvi, Zeynep Sueda Altınok, Berat Altunkaynak ve Ömür Gül, Cerebral Palsy’li çocukları temsilen bulundukları kamu spotunda, aldıkları rehabilitasyon ile birçok şeyi özgürce yapabildiklerini izleyiciler ile paylaşıyorlar.

“ERKEN TANI ÖNEMLİ”

Cerebral Palsy Türkiye Genel Direktörü Nigar Evgin , “Çocuklarımıza daha çok destek sağlayabilmenin en önemli aşamalarından biri olarak gördüğümüz Cerebral Palsy kamu spotumuz yayına girdi. Kamu spotumuzla göstermek istedik ki, bağışlar sonucunda özel çocuklarımız zamanında, geç kalmadan alınan bireysel eğitim ve rehabilitasyon ile yürüyebilirler, yüzebilirler, yazı yazabilirler ve daha nice becerileri kazanabilirler. Yeter ki çocuklarımızın coşkulu sesiyle yankılanan, “#desteginleyapabiliriz” ifadesindeki gücü hep birlikte hissedelim; mesajımızı daha fazla sayıda duyarlı kişiye ve kuruma ulaştırabilelim, bu anlamlı çağrıyı hep birlikte çocuklarımız için maddi desteğe dönüştürelim” dedi.

Sosyal medya aracılığı ile Cerebral Palsy’li çocuklarımıza destek olmak ve toplumda farkındalığı artırmak için, kamu spotu online versiyon paylaşımlarınızı“#desteginleyapabiliriz” hashtag’i ile yapabilir, destek verip bağış yaparak çağrıya yanıt verebilirsiniz.

Kamu Spotu Künye Bilgileri

Ajans: Babka
Yönetmen:
 Selim Demirdelen 
Yapımcı: CodeIstanbul / Can Çelik
Görüntü Yönetmeni: Engin Özkaya
Kurgu: Otomat Post Production
Müzik: Pelikan Müzik
Seslendirme Sanatçısı: Ceyda Düvenci

Kamu Spotu Link: https://www.tscv.org.tr/PageContent/tr/kamu-spotu/2000

Cerebral Palsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı), Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 dönüm alan üzerinde; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunan Cerebral Palsy Türkiye kurulduğu günden bugüne 30 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklarımıza daha çok destek sağlayabilmek için 2018 yılı Eylül ayından itibaren “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

Detaylı bilgi için : www.tscv.org.tr

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109