ANAOKULUNDA DÖRT YABANCI DİL EĞİTİMİ

Eğitim Uzmanı ve Kare Anaokulu’nun Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Gömügen Tuncay, okul öncesi eğitiminde çocukların yabancı dil öğrenmeleri üzerine önemli bilgiler verdi.

ANAOKULUNDA DÖRT YABANCI DİL EĞİTİMİ
 ANAOKULUNDA DÖRT YABANCI DİL EĞİTİMİ

Eğitim Uzmanı ve Kare Anaokulu’nun Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Aydan Gömügen Tuncay, okul öncesi eğitiminde çocukların yabancı dil öğrenmeleri üzerine önemli bilgiler verdi. Tuncay, ülkemizde bir ilke imza atarak kurduğu anaokulunda dört ayrı yabancı dil eğitimi uygulamasını hayata geçirirken, çocukların yoga ve dans yaparak rahatlamalarını da sağlamaya başarıyor.

ANAOKULUNDA YOGA VE DANS EĞİTİMİ
Bir yandan eğitim alanında başarılı bir uzman, diğer yandan iş dünyasının duyarlı iş kadını Aydan Gömügen Tuncay hayatını eğitime adayarak maddi ve manevi yatırımlarını çocuklara yapmakta kararlı. Kurduğu anaokulunda eğitim konusunda önemli yeniliklere imza atan Aydan Gömügen Tuncay ülkemizde bir ilke imza atarak okul öncesi “Dört Ayrı Dilde Eğitim” modelini geliştirdi. Bu sayede minik öğrenciler uzun cümleler kuramasa da yaklaşık yüz kelimeyle kendini ifade edebileceği seviyeye geliyorlar.
FARKLI TEKNİKLER, EĞLENCELİ EĞİTİM
Çocukların her şeyi öğrenme yeteneklerinin olduğunu vurgulayan Tuncay, “Yabancı dilde ne kadar küçük yaşta öğretime başlarsanız o kadar verimli olursunuz. Okulumuzda Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca dilleri öğretiyoruz. Dilleri klasik yöntemlerle anlatırsanız çocuklar sıkılırlar. Bu nedenle klasik yöntemlerden uzak farklı projeksiyon ve oyun yöntemleriyle dil öğrenme sürecini eğlenceli haline getiriyoruz. Bu da çocuklarımızın hoşuna gidiyor” diye anlattı.
YOGA VE SALSA DANSI EĞİTİMİ
Aydan Gömügen Tuncay’ın kurmuş olduğu anaokulunu diğer anaokullarından ayıran bir başka unsur ise dans ve yoğa dersleri. Yoganın çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimleri için çok faydalı bir uğraş olduğunu, dansın ise çocukların öz güvenini, duygusal gelişimini ve fiziksel gelişimini desteklediğini vurgulayan Tuncay, “Miniklerimiz dans ve yoga yaparken hem keyif alıyorlar hem de bedensel ve ruhsal olarak rahatlıyorlar. Bu da eğitimlerini olumlu yönde etkiliyor” dedi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN KURUCUSU OLDUĞU ANAOKULUNA FRANSIZCA ÖĞRETMENİ OLARAK ATANDI
Çocukları ve mesleğini çok sevdiği için en büyük hayali bir anaokul açmak olan Aydan Gömügen Tuncay'ın ilkleri bununla da bitmiyor. 2009-2010 eğitim öğretim yılında anaokul hayalini hayata geçiren başarılı iş kadını Tuncay, kurmuş olduğu anaokuluna bu sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransızca öğretmeni olarak atandı.
Bu güne kadar destek verdiği onlarca sosyal sorumluluk projeleriyle de ruhunu besleyen Aydan Gömügen Tuncay Down İstanbul Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevine de üstlenerek Down sendromu olan çocuklara ve gençlere yönelik başarılı çalışmalar yürütmeye devam ediyor.


Kare Anaokulu İletşim için tıkla

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2016, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER