Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

MHR GYO, İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine imza atacak.

Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

MHR GYO, İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine imza atacak.

MHR GYO'dan Ataşehir'e yeni proje!
MHR GYO, İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine imza atacak. Projenin geliştirilmesine ve sözleşme yapılmasına karar verildi. İşte proje ile ilgili ayrıntılar.
MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi geliştirilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

MHR GYO, İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Barbaros Mahallesi, 2195 ada, 1, 2,  3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 parsel ve 2196 ada, 1,  2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 

Toplam 25 parsel ile 6 bin 324.45 metrekare yüzölçümlü arsada hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında, yüzde 55'i arsa sahiplerine yüzde 45'i şirkette olacak şekilde oransal dağılıma uygun kat karşılığı sözleşme yapılmasına karar verildi. 

MHR GYO'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu proje çerçevesinde arsa sahipleri ile imzalanacak  tüm sözleşme ve belgeler için Kemal  Gülmez ve Şualp Nurkan Kaçmaz'a  müştereken  yetki verilmesine ve bu yetkiye istinaden vekaletname düzenlenmesine karar verildiği belirtildi. 

MHR GYO dan Ataşehir e yeni proje!

Maher Yatırım Holding iştiraki olan Quick Sigorta A.Ş. ve Corpus Sigorta A.Ş., AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’yi 30 Mart 2023 tarihinde devraldı ve unvanı MHR Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. şeklinde değiştirildi. 

Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvurunun ardından “MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.” unvanı ile 12 Ocak 2023 tarihinde gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştü.

MHR GYO'nun portföyünde Quick Tower yer alıyor. Quick Tower, İstanbul Anadolu Yakası’nın en önemli ve prestijli ofis bölgelerinden biri olan ve birçok uluslararası firmanın da bölgesel yönetim merkezi olan Kozyatağı’nda yükseliyor. 73 bin 325 metrekare brüt yüzölçümüne sahip alanda hayata geçirilen projede 1.800 adet ofis ve çalışma alanı bulunuyor. 

110 metre yükseklikte olan Quick Tower'da 36 bin metrekare kiralanabilir alan ve 710 araçlık otopark yer alıyor.  
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024, 11:57

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER