ÜMRANİYE’DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAM

ÜMRANİYE’DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAM

ÜMRANİYE’DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAM
ÜMRANİYE’DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAM

Ümraniye Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla çeşitli tedbirler aldı. Kurban kesim alanlarını belirleyen belediye, vatandaşlara da kurallara uymaları çağrısında bulundu.

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla tüm tedbirleri aldı. Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 16-19 Kasım tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramında, Ümraniyelilerin hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri, izdihama yol açmadan, eksiksiz bir organize ile ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çeşitli planlamalar yaptı.

GÜVENLİK İÇİN EK TEDBİRLER ALINDI

Kurban satış ve kesim alanlarında, sosyal ihtiyaçları bütün detayları ile dikkate alarak gerekli önlemeleri alan Zabıta Müdürlüğü, kurban satış ve kesim yerlerinde, özellikle arife ve bayram günlerindeki trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla yol güzergâhlarını tekrar belirledi. Belediye ayrıca kurban alanlarında, güvenliğin en üst düzeyde sağlanması amacıyla, zabıta personelinin yanında, özel güvenlik personeli de görevlendirdi.

BELEDİYECE BELİRLENEN KURBAN KESİM VE SATIŞ NOKTALARI

Kurban bayramı boyunca, vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla belediyece belirlenen satış ve kesim hizmeti veren yerler şunlar:  

Hekimbaşı Mahallesi Ümraniye Spor Tesisleri yanı (Satış-Kesim)
Madenler Mahallesi Kemerdere mevki, Şile otobanı yanı (Satış-kesim)
Aşağı Dudullu Mahallesi Hamza Yerlikaya Bulvarı üzeri (Satış-kesim)
Saray Mahallesi, Site Yolu Caddesi Üzeri (Satış)
Yukarı Dudullu Mahallesi, Tavukçuyolu Caddesi, Uğur Sokak (    Satış)
Elmalıkent Mahallesi Mandıra Caddesi (Satış)
Necip Fazıl Mahallesi Trabzon Caddesi Eren Cami Yanı (Satış)
Dumlupınar Mahallesi Malatya Caddesi Erden Cami Yanı (Satış)
Adem Yavuz Mahallesi Çayırönü Caddesi ve Menekşe Caddesi Kesişimi (Satış)
Yukarı Dudullu Mahallesi Kay Caddesi (Satış)

Bununla birlikte, ileriki günlerde ihtiyaç duyulması durumunda, ek kesim ve satış yerleri de belirlenerek vatandaşlara duyurulacak. Öte yandan, Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlara kurban kesim yerleri dışında kesim yapmamaları, atıkları ağzı kapalı poşetlere koyarak çöpe atmaları, kurbanı ilk güne sığdırmaya çalışarak yoğunluğa mahal vermemeleri ve yeşil alanları tahrip etmemeleri çağrısında bulundu.

İhbar ve şikâyetler için:

Ümraniye Belediye Başkanlığı (Beyaz Masa): 444 9 822
Ümraniye Belediye Başkanlığı (Zabıta Müd.): 443 56 00/174 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER