Sultanbeyli İtalyalı kardeşleriyle buluştu

Sultanbeyli İtalyalı kardeşleriyle buluştu

Sultanbeyli İtalyalı kardeşleriyle buluştu
Sultanbeyli İtalyalı kardeşleriyle buluştu
İtalya’nın Vimercate Belediyesi ve Sultanbeyli Belediyesi düzenlenen etkinliklerle bir araya geldi.
 
Sultanbeyli Belediyesi ile 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın “İstanbul Avrupalı kardeşleriyle buluşuyor” programı kapsamında ortaklaşa düzenlediği etkinlikle; Vimercate ve Sultanbeyli Belediyeleri bir araya geldi.
İtalya’nın Milano şehrine bağlı Vimercate Belediyesi, Başkan Paolo Brambilla, başkan yardımcıları, belediye yetkilileri ve İtalyan Senfoni Orkestrası ekibi ile birlikte hafta sonu Türkiye’ye geldi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ekibiyle birlikte İstanbul’u gezen konuklar, şehrin tarihi güzelliklerine şahit oldu.
31 Ekim Pazar günü Italya ekibi Sultanbeylililere klasik müzik ziyafeti sundu.

Program “Doğu Rüzgarı” ile başladı
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde başlayan program, Vimercate’yi tanıtan fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Ardından İstanbul Sazendeleri sahne aldı. Göksel Baktagir ve ekibi, muhteşem bir Türk müziği keyfi sundu.
Ardından Doç. Dr. Rinaldo Marmara, Türk-İtalyan tarihi ve dostluğu üzerine konferans verdi.

Sultanbeyli’de İtalyan Orkestrası
Son olarak sahneye İtalyan Senfoni Orkestrası “Civico Corpo Musicale Di Vimercate” çıktı. Programına istiklal marşı ile başlayan 60 kişilik orkestra, Sultanbeylililere klasik müzik dinletisi sundu. Sultanbeyli ilk kez bir senfoni orkestrasına ev sahipliği yaptı.

“İstanbul gibi bir kültür başkentinde bulunmak mutluluk verici”
Programda konuşan Vimercate Belediye Başkanı Paolo Brambilla, “Bu görkemli salonda bize bu dinletiyi sundukları için İstanbul Sazendeleri grubuna teşekkür ediyorum. İstanbul gibi bir kültür başkentinde, sizin ilçenizde, sizinle birlikte bugünü geçirmekten çok mutluyuz. Çok zengin ve çok güzel bir müzik dinledik.” dedi.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, “Daha önce biz de Vimercate’ye bir program dahilinde gitmiştik. Sayın Başkan ve çalışma arkadaşları bizi misafir ettiler. Vimercate Milano’ya çok yakın, tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bir ilçe. Kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Keskin ayrıca, Türkiye’nin çevresindeki ülkelerle son zamanlarda geliştirdiği ilişkilere değindi ve “Sayın Başbakanımız iktidara gelene kadar ‘etrafımız düşmanlarla çevrili’ deniyordu. Başbakanımız ve ekibinin çalışmaları neticesinde çevremizdeki tüm ülkelerle dostluklarımız ve ilişkilerimiz artmaya başladı. Türkiye, bölgesinde ve dünyada önemli bir ülke haline geldi.” dedi.
Karşılıklı hediyeleşmelerin ardından program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER