YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ İÇİN YENİ YILDIZLAR YETİŞİYOR

Yerli ve milli teknoloji hamlesi için geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştiren Dene-Yap Atölyeleri yeni öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ İÇİN YENİ YILDIZLAR YETİŞİYOR
 YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ İÇİN YENİ YILDIZLAR YETİŞİYOR

Yerli ve milli teknoloji hamlesi için geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştiren Dene-Yap Atölyeleri yeni öğrencilerini kabul etmeye hazırlanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı işbirliğiyle açılan Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri eğitimlerine devam ederken yeni kursiyerlerin belirlenmesi için sınav yapıldı. 
Bu yıl kabul edilecek öğrencilerin belirlenmesi için açılan ve 40 bin kişinin başvurduğu sınavın sonuçları da açıklandı. Ancak adaylar uygulamaya dayalı bir sınavdan daha geçecek ve başarılı olanlar bu yaz 36 aylık eğitime başlayacak.
Atölyelerde şu anda 430 olan kursiyer mevcudu, bu dönem başlayacak olanlarla birlikte 1500 kişiye ulaşacak.

DENE-YAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ İÇİN 40 BİN BAŞVURU
Dördüncü, beşinci, sekizinci, dokuzuncu ve lise hazırlık sınıflarının kabul edildiği sınav için 40 bin kişi başvuru yaptı. Başvurusu uygun bulanan 27 bin kişi; soruları matematik, fen bilgisi, algoritma ve genel kültürden oluşan yazılı sınava girdi. Çoktan seçmeli olarak düzenlenen sınavın sonucunda başarılı olan 2 bin kişi bir sonraki adıma geçmeye hak kazandı. 

ATÖLYELERDE ÖĞRENCİ SAYISI 430'DAN 1500'E ÇIKIYOR
İlk sınavda başarılı olan öğrenciler ikinci adım olarak ürün tasarımı, fikir geliştirme ve takım becerilerine dayalı ikinci bir sınavdan daha geçecek. 23 Haziran'da İBB Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek olan sınavda öğrenciler T3 Vakfı'nın uzmanlarından oluşacak jüri karşısında çıkarak kendilerine verilen zaman dilimi içinde ürettikleri projelerin sunumunu yapacak.
Burada başarılı olan 1000'in üzerinde öğrenci ise artık Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nin yeni dönemdeki yeni öğrencileri olacak. Şu anda eğitimlerine devam eden 430 öğrenciyle birlikte atölyelerin toplam öğrencisi sayısı ise 1500'e yükselecek.

36 AY SÜREN ÜCRETSİZ TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ
Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitim süreci 18'er aylık iki aşamadan oluşuyor. İlk 18 ay içinde öğrenciler teoriyi ve pratiği birlikte öğrendikleri robotik ve kodlama, elektronik ve programlama, siber güvenlik, nesnelerin interneti, üretim ve tasarım, havacılık ve uzay, yapay zeka, mobil uygulama, nanoteknoloji ve enerji teknolojileri eğitimleri alacak. Bu dönemde öğrencilerden kendilerini keşfetmeleri ve ilgi alanlarını belirlemeleri; proje bazlı ve sorgulama temelli aldıkları eğitimleri takım olarak ürettikleri projelerle güçlendirmeleri bekleniyor. Öğrenciler ikinci 18 aylık dilimde, yani takım ve yarışma koçluğu aşamasında ise ilgi ve becerilerini dikkate alarak seçtikleri alanda derin öğrenme ve yarışmalara hazırlık aşamasına geçecek.

İBB 7 ATÖLYE DAHA AÇIYOR
Öğrenciler atölyelere güz ve bahar dönemlerinde hafta sonu bir gün gelerek haftalık 4,5 saat önceden belirlenen eğitimleri alıyor. Kursiyerler yaz döneminde ise atölyelere hafta içi 2 gün gelerek, haftalık 16 saat eğitimden geçiyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve daha önce BELNET (Bilgi Erişim ve İnternet Merkezleri) olarak hizmet veren merkezlerin dönüştürülmesi yoluyla ilk kez 10 Temmuz 2017'de hizmete başlayan atölyeler yaklaşık bir yıl boyunca Bakırköy, Fatih ve Üsküdar'da gençlerin yerli ve milli teknolojinin üretimi konusunda aldıkları eğitimlere ev sahipliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yaz Esenyurt, Güngören, Sarıyer, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Beyoğlu ilçelerinde yeni şubeler açarak Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nin sayısını 10'a çıkartacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109