HALK ARENASI ATAŞEHİR'DEN YAYINLANDI

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ve Gazeteci- Yazar Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk etti.

HALK ARENASI ATAŞEHİR'DEN YAYINLANDI
 HALK ARENASI ATAŞEHİR'DEN YAYINLANDI

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ve Gazeteci- Yazar Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk etti.


Halk Arenası’nın yapılacağı Ataşehir Cumhuriyet Parkı’nda Ak Parti ve CHP arasında gerginlik yaşandı.  Polisin önlem alması ve araya girmesiyle gerginliğin sona erdirilmesinden sonra Gazeteci -Yazar Uğur Dündar’ın sunduğu ve Halk TV’de canlı yayınlanan Halk Arenası’nın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu soruları yanıtladı.


“BİZ DOSTLUKTAN VE BARIŞTAN YANAYIZ”

Yaşanan gerginlik ve programın iptal edilmesi ile ilgili bazı spekülasyonların dolaşması nedeniyle geç başlayan programla ilgili konuşan Gazeteci- Yazar Uğur Dündar şunları söyledi: “Biz hep dostluktan, barıştan, sevgiden, huzurdan yana olduk. Bizden hiç kimse şiddete karşı şiddet beklemesin.  Asla yapmayız bunu. Hiçbir provokasyona alet olmayız. Bu nedenle biraz geciktik ama en kısa sürede yasal süremiz içinde Türkiye’nin gerçeklerini sert eleştirilerle ama hiç kimseye hakaret etmeden, iftira atmadan gözler önüne sereceğiz.  Az önce İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı sayın yetkili bana en üst düzeyden yetkili olan Seçim Kurulunun kararını tebliğ etti. Bu programın yapılması için hiçbir yasal engel yok.  Ben tebellüğ ettim. Çok teşekkür ediyorum. Gereken izinler alınmıştır” dedi.


Bu açıklamadan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şartlar uygun olduktan sonra programa katıldı.

Konuğunu ağırlayan Dündar Kılıçdaroğlu’ nu yaşanan kısa süreli gerginlikle ilgili şu bilgiyi paylaştı.


“ADİL DAVRANIŞ VE TARAFSIZ TUTUM NEDENİYLE EMNİYET MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dündar; “ Programımızda önce bir başka programa izin verilmesi yasal bir durumdur. Ancak 18.00 ile 20.00 saatleri arasında geçerli olan bu izni orada toplanan Adalet ve Kalkınma Partisi destekçileri süreyi biraz daha uzatmışlar. Tebligata rağmen oradan ayrılmamaya direnmişler. Bunun üzerine ufak tartışmalar olmuş. Hatta atılan bir su şişesi nedeniyle oradaki görevli polis memurlardan biri hafif yaralanmış. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Ben bütün emniyet teşkilatımıza, burada toplanan halkın güvenliğini sağlama konusunda gösterdikleri özen, adil davranış ve tarafsız tutum nedeniyle içtenlikle teşekkür ediyorum” diyerek programına başladı.


“24 HAZİRAN KORKUSU”

Bu tür baskılar ve provokasyonlar bir korkunun ifadesi olarak yorumluyorum acaba siz ne düşünüyorsunuz? Sorusuna Kılıçdaroğlu şöyle cevapladı:  “24 Haziran korkusu. 24 Haziran da sandığa gideceğiz 25 Haziran’da güzel bir ülkeye uyanacağız. 25 Haziran de bu ülke demokrasiyi özlüyor, birlikte yaşamayı özlüyor ve kavgasız bir Türkiye istiyor halk. Birlikte kavgasız ve huzur içinde yaşamak istiyor ama bir dikta yönetimi buna izin vermemekte direniyor. Bu aynı zamanda Uğur Dündar’ın da gücünü gösteriyor” şeklinde değerlendirdi.


“SEÇİM GECESİ DOĞRU VE GERÇEK BİLGİLERİ BİZ VERECEĞİZ”

Seçim sürecinde yapılan çalışmalar ve eleştirilerle ilgili tüm soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu; “Sandıklarla ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Seçim gecesi doğru ve gerçek bilgileri biz vereceğiz. Bu konuda bir başkan yardımcımızı görevlendirdik. Bütün sandıkların güvenliğini sağladık. Vatandaşlarda ricam gidip oyunu kullansınlar. Onlar oy kullandıkları sandıklara sahip çıksınlar, YSK’yı bana bıraksınlar” diyerek sandık güvenliğinin önemini bir kez daha vurguladı.


“ÖĞLE YEMEĞİ GELMEDİ DİYE SANDIĞI BIRAKANLAR SANDIĞI BEKLEMEYE GELMESİNLER”

Kılıçdaroğlu; “Özellikle 30 bin sandık vardı. Buralarda vekillerimizi görevlendirdik. Sonuna kadar sandıkları bekleyin. Birleştirme tutanaklarını tek tek gözden geçirildikten ve kanaat getirildikten sonra altına imza atılması ile ilgili bütün bu ayrıntılar anlatıldı. Sandık güvenliği için partiler, barolar, STK’lar bir araya geldik. Bu konuda kararlıyız. Son derece dikkatli olunmalı. Sabah 6’da orada olacak. Öğle yemeği gelmedi diye sandığı bırakanlar sandığı beklemeye gelmesinler. Hepimiz gideceğiz demokrasiden yana oy kullanacağız. Çocuklarımıza demokrasiden yana oy kullandım, size  bunu miras olarak bıraktım diyeceğiz. Darbe döneminde getirilen anayasaya hayır oyu verdim ve bu size miras diyorum çocuklarıma. 24 Haziran bu yüzden çok önemlidir. Sivil darbeye karşı topluca hareket etmek zorundayız. Bu bizim namus borcumuzdur. Genel Merkez ve bütün illerde seçim koordinasyon merkezleri kurduk. Demokratik olarak ne gerekiyorsa yapacağız, pabuç bırakmayacağız. Asla ve asla demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.


Soru ve cevapların sonunda Uğur Dündar imzaladığı kitabı kemal Kılıçdaroğlu’na verdi.

Arena programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1. Bölge Milletvekili adayı Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici,İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP eski Milletvekili PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Artaşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları, CHP Meclis üyeleri, CHP örgütü ve Ataşehirliler katıldı.


Geç başlayan programa ilgi gösteren Ataşehirliler gerginliğe rağmen alanı doldurdu ve hiçbir provokasyona meydan vermedi. Saat 24.00’a kadar süren Arena programı olaysız sona erdi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109