UNESCO 2011 yılını Evliya Çelebi yılı İLK ETKİNLİK SULTANBEYLİ’DEN

UNESCO 2011 yılını Evliya Çelebi yılı İLK ETKİNLİK SULTANBEYLİ’DEN

UNESCO 2011 yılını Evliya Çelebi yılı İLK ETKİNLİK SULTANBEYLİ’DEN
İLK ETKİNLİK SULTANBEYLİ’DEN
UNESCO 2011 yılını Evliya Çelebi yılı ilan etti. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde yapılan serginin ardından ilk etkinliği Sultanbeyli Belediyesi düzenledi.

2011, seyahatname türünün anıtsal örneğini yazan Evliya Çelebi’nin doğumunun 400’üncü yılı. Bu sebeple Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, bu yılı ‘Evliya Çelebi Yılı’ ilan etti. Evliya Çelebi Yılı’nın ilk programı Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde açılan sergiyle yapıldı. Bu açılıştan sonra Türkiye’de ve dünyada ilk etkinliği ise Sultanbeyli Belediyesi düzenledi.

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde her ay tarih sohbetleri yapan Doç Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Coşkun Yılmaz, 10 Şubat günü, gezip gördüğü yerler hakkında yazdığı ‘Seyahatname’ adlı eseriyle tanınan Evliya Çelebi’yi anlattı.

Evliya Çelebi’nin yaşamı, ünlü eseri Seyahatnamesi, döneme ışık tutan gözlem ve yorumlarını anlatan ikili, Seyahatname’nin dünyada en çok kullanılan Türkçe eser olduğunu söyledi. Dünya edebiyatının en ayrıntılı ve gösterişli seyahatnamesini yazan Evliya Çelebi’nin 17. yüzyıl entelektüellerinden olduğunu dile getiren Coşkun ve Afyoncu, programda konuya ilişkin soruları cevapladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER