SULTANBEYLİDE ÇOCUKLAR ARTIK SOKAKTA ÇALIŞMIYORLAR

SULTANBEYLİDE ÇOCUKLAR ARTIK SOKAKTA ÇALIŞMIYORLAR

SULTANBEYLİDE ÇOCUKLAR ARTIK SOKAKTA ÇALIŞMIYORLAR
SULTANBEYLİDE ÇOCUKLAR ARTIK SOKAKTA ÇALIŞMIYORLAR…

Sokakta çalışan çocuklara yönelik meslek edindirme kurslarıyla, vasıf ve beceri kazandırılarak işe yerleştirme projesi, meyvelerini vermeye başladı. Sultanbeyli Çıraklık Eğitim Merkezi’nde eğitim alan çocuklardan 11’i işlerine kavuştu.

Sultanbeyli Kaymakamlığı, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi ortaklaşa bir proje geliştirdi ve sokakta çalışan çocuklar meslek sahibi oldu.

Sultanbeyli Çıraklık Eğitim Merkezi’nde yürütülen projeyle, sokakta çalışan çocukların ve ailelerinin bilinçlendirilmeleri, bedensel, ruhsal ve fiziki gelişimleri için zararlı ortamlardan uzak tutulmaları, ahlaki değer yargılarının yükseltilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması, mesleki beceriler kazandırılarak ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve bu sayede kendilerine güven duyan bireyler olmaları amaçlandı.

Çocuklar evlerinde ziyaret edildi.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen proje, Emniyet Müdürlüğü’nün 18 yaş altı olup sokakta çalışan çocukları tespit etmesiyle başladı. Ardından meslek öğretmeni, rehber öğretmen, Esnaf Sanatkârlar Odası’ndan bir temsilci ve Çocuk Büro Amirliği’nden görevlilerle kurulan ekip, bu çocukların aileleriyle tanışmak amacıyla evlerine ziyaretler düzenledi. Bu ziyaretlerde, hem projenin amacı ailelere anlatıldı, hem de ailenin ekonomik, kültürel ve sosyal yapısıyla ilgili bilgiler edinildi.
 Ardından, aileler çocuklarıyla beraber toplantılara davet edildi. Bu toplantıda psikolog ve iki rehber öğretmen tarafından çocuklarla görüşmeler yapıldı, çocukların psikolojik durumları ve mesleki eğilimleri belirlendi.

 Görüşmelerde psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu düşünülen çocuklarla, psikologlar tek tek ilgilendi. Diğer çocuklardan, eğilim ve ihtiyaçlarına göre, ilkokul mezunu olmayanlar okula gönderildi, mezun olanlar ise hem iş sahibi oldu, hem de açık lise kayıtları yapıldı.

 Proje ilk meyvelerini verdi

 Çocukları meslek sahibi yapan proje, ilk meyvelerini verdi ve bu güne kadar 11 çocuk işe yerleştirildi. Daha önce sokaklarda çalışmak zorunda kalan çocuklardan şimdi kimi pastanede, kimi gözlükçüde, kimi mühendislik ya da mobilya firmalarında çalışıyor.
 Çalışmaları hala devam eden proje kapsamında yetkililer, çocukları okul ya da işyerlerine yerleştirmekle kalmıyor, onları devamlı ziyaret ediyor. Bunun yanında, proje kapsamındaki çocukların arkadaşlarıyla da ilgileniliyor, onlar da merkeze davet ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER