Arguvan Kültür Merkezi de mi kaset kurbanı?

Arguvan Kültür Merkezi de mi kaset kurbanı?

Arguvan Kültür Merkezi de mi kaset kurbanı?
Arguvan Kültür Merkezi de mi kaset kurbanı?

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan , CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2008'de Türkü Festivalinde Arguvan'a verdiği kültür merkezi yapma sözünün yerine getirilmemesinin vatandaşa anlatamadıklarını söyledi.

ARGUVAN’IN KÜLTÜR MERKEZİ DE Mİ KASET KURBANI?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 2008’deki Türkü Festivalinde Arguvan’a Kültür Merkezi yapılmasısözü verdiğini ve Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’na bu konuda da görev verdiğini  açıklayan Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan: “ CHP söz verdi; ama vatandaş, CHP temsilcisi olarak beni görüyor haklı olarak, benim yakama yapışıyor. Bu bir yana Arguvan’ın gerçekten bu kültür merkezine ihtiyacı var. Geniş katılımlı bir toplantıyı gerçekleştirebileceğimiz; konseri, tiyatroyu,  sunabileceğimiz bir salonumuz yok. Arguvan’ın bir kültür merkezine ihtiyacı var” dedi.

“KASET OLAYI ÇIKTI”

Başkan Taştan, kaset olayının yapılacak toplantıya da engel olduğunu belirterek “Kültür merkezinin yapımı konusunda o zamanın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan randevu aldım, Baykal’dan bu konuda yardım istedim. Deniz Baykal, “tamam, İstanbul’daki CHP’li dokuz belediye başkanına emir veriyorum. Toplantı düzenlenecek, dedi. Toplantının yapılacağı sabah, o ‘kaset’ olayı çıktı. Baykal’ı aradım hem geçmiş olsun” dedim hem de bizim toplantının ertelenebileceği ihtimalini söyledim. Baykal, toplantının yapılması gerektiğini söyledi.  Toplantıya ben katılamasam da İl Başkanı Gürsel Tekin katılacak, dedi. Toplantıyı yaptık. Dokuz belediyeden beşi katıldı toplantıya.” Diye açıkladı.

“BELEDİYELER TELEFONLARIMA DAHİ CEVAP VERMEDİLER”

Taştan şöyle konuştu:

“5393sayılı Belediyeler Kanununun 75. maddesi çerçevesinde kardeş belediyelere nakdi değil de ayni yardım yapabilirler. Bu maddeye dayanarak Silivri, Avcılar, Beşiktaş, Maltepe, Büyük Çekmece, Kartal, Bakırköy, Ataşehir Belediyeleri; Arguvan kültür merkezinin yapımı için ayni yardım yapacaklardı. O zamanki İl Başkanı Gürsel Tekin, bizden encümen kararı istedi. Encümen kararını da gönderdik. Siz, bu belediyelere birer dilekçe yazın, dedi.  10 Mayıs 2010 tarihli 339 sayı ile başlayan dilekçelerimizi, adı geçen belediyelere teker teker yazdık. CHP’li Silivri, Avcılar, Beşiktaş, Maltepe, Büyük Çekmece, Kartal, Bakırköy, Ataşehir Belediyeleri, Arguvan’a yapmayı vaat ettikleri kültür merkezinin masraflarını paylaşacaklardı. Bu karar alındı.

Kaset olayından sonra Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılmasıyla bu kardeş belediyeler, verdikleri sözü unuttular. Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da araya girdi, olmadı. CHP’li Silivri, Avcılar, Beşiktaş, Maltepe, Büyük Çekmece, Kartal, Bakırköy, Ataşehir Belediyeleri, telefonlarıma dahi cevap vermediler. “

Arguvan’a kültür merkezi yapma sözünü Deniz Baykal, kendi adına ya da babasının adına mı verdi? Bu sözü Baykal, bir parti adına verdi. Kişiler değişir; ama kurumlar kalıcıysa, kurum adına verilen sözlere de sahip çıkılır. Bir ilçenin insanlarına boş vaatlerde bulunmak, o ilçenin belediye başkanını, halkı karşısında mahcup duruma düşürmek ne kadar yakışık alıyor? CHP’liler, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan’a hücuma bile geçecekler. Ne biçim CHP’lisin, partini nasıl suçlarsın diyebilecekler.

KURU VAATLERE KARNIMIZ TOK

Başkan Taştan, CHP’yi suçlamıyoranladığım kadarıyla. CHP adına söz veren ve verdiği sözde durmayan, böylece de CHP’nin kan kaybına neden olan dokuz tane belediye başkanının adını veriyor. Sözünde durmayarak partisini zarara uğratan bu belediyelerin adını vermeseydi, işte o zaman Başkan Taştan, partiye kötülük etmiş olurdu. Şimdi CHP’ye düşen, yerlere düşürdüğünüz, 26 ton demirin altında bıraktığınız o sözü, seçimden önce çamurların içinden çekip çıkarmaktır. Yalnız, Arguvanlının da kuru vaatlere karnı tok, tokun da ötesinde şişmiş. Haberiniz olsun, benden söylemesi.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, keşke o temeli kazmasaydık. Belediyemize, kültür merkezi için hibe edilen 26 ton demir de çamur içinde kaldı, diye hayıflanıyor. Verilen sözlerle ortada bırakılan bir çukur, bu çukurda çamurlara gömülü 26 ton demir ve çaresiz bir belediye başkanı var. Seçim arifesinde CHP’yi nasıl karşılayacak Arguvan? Bu, sözlerinde durmayan kardeş belediyelerin seçmenleri de bunları duyar umarım. Arguvanlı olmasanız da, kendini kardeş ilan eden belediyelerin, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan’ı nasıl bir zor durumla baş başa bıraktıklarını görüyorsunuz.

BAĞIŞLARIN KAYNAĞINI MERAK EDİYORUZ

Kültür merkezinin temeli kazılarak içine konan 26 ton demir; yani 26 bin lira, Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun aracılığıyla bağışlanmış. Bu günlerde de yine Mevlüt Aslanoğlu’nun çabalarıyla Arguvan kültür merkezinin yapımına harcanmak üzere Arguvan Belediyesi’ne 55 bin lira gönderilmiş. Mevlüt Aslanoğlu, bu paraları kimlerin, hangi kurumların gönderdiğini açıklamamış. Mevlüt Aslanoğlu’na bu soruyu yöneltmek için aradık; ama kendisine ulaşamadık.Kültür merkezinin yapımına katkı sunan kişi ve kurumları bilemediğimizden sadece Mevlüt Aslanoğlu’na teşekkür edebiliyoruz, diyor Belediye Başkanı Hüseyin Taştan.

YANIMIZA YÖREMİZE YAKLAŞMAYIN

Arguvan ve Köyleri Muhtarlık Hizmet Bürosunun açılışında Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, şu önemli mesajı da verdi: “Seçimler yaklaşıyor. Milletvekili aday adayları da ilçemizi ziyaret edeceklerdir. Milletvekili aday adayları, adaylar, ilçemize gelirken elleri boş gelmesinler. Artık, size şunu yapacağız, demesinler. Arguvan kültür merkezinin yapımı için 10 bin lira bağışlayacaklarsa gelsinler. 10 bin lira bağışlamayacaklarsa boşuna yanımıza, yöremize yaklaşmasınlar.” (Haber: Sultan Kılıç)

malatya güncel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER