MAHALLE GEZİLERİNDE İKİNCİ DURAK ORHANGAZİ

MAHALLE GEZİLERİNDE İKİNCİ DURAK ORHANGAZİ

MAHALLE GEZİLERİNDE İKİNCİ DURAK ORHANGAZİ
MAHALLE GEZİLERİNDE İKİNCİ DURAK ORHANGAZİ

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in mahalle gezilerindeki ikinci durağı Orhangazi Mahallesi oldu.
 
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği mahalle gezileri bu yıl da devam ediyor. Vatandaşlarla iki yıllık çalışmaları değerlendiren Keskin, Turgut Reis Mahallesi’nden sonra Orhangazi Mahallesi vatandaşlarla buluştu.

Bitlisliler Derneği’nde yapılan kahvaltıyla başlayan programda konuşan Keskin,

“Geçtiğimiz yıl mahallelerimizi gezdik, vatandaşlarımızı dinledik, eksiklerimizi görmüş olduk. Aynı şekilde Ramazan ayında da sizlerle bir araya geldik. Şimdi 15 mahallemizi gezerek ikinci yılımızı değerlendireceğiz.” dedi ve belediyenin yapmış olduğu çalışma ve faaliyetleri anlattı.

“Mülkiyet konusunda titizlikle çalışıyoruz”

“En önemli problem bildiğiniz gibi mülkiyet. Biz bu konuyla alakalı 2 yıldır ciddi çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diyen Keskin, bu çalışmaların ilk ayağını planların oluşturduğunu söyledi ve çalışmaları anlattı. Başkan Keskin, “İlçemizde ilk kez hukuki dayanakları sağlam olan 1/5000 nazım imar planları yapıldı. Ardından 1/1000 planları yapmaya başladık. Bildiğiniz gibi, bu planlar olmadan mülkiyetle ilgili hiçbir çalışmanın yapılması mümkün değil.” dedi.
Mülkiyet meselesinin çözümünde planlar kadar hisseli tapularla ilgili sorunun da önemli olduğunu söyleyen Keskin, “Sultanbeyli’nin farklı bir boyutu var. Hisselerin Sultanbeyli Belediyesi’ne devri, ardından da yapılacak çalışmalarla vatandaşlarımıza satışı gibi bir konumuz mevcut. Çalışmalarımız olumlu gidiyor. Kurduğumuz ekip, öncelikle ilçe genelinde net verilere ulaşıyor. Bu konu üzerinde büyük bir titizlikle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu ve vatandaşlardan bu işin çözümüyle ilgili destek istedi.

“TEM giriş-çıkışı, ‘bitmez’ dediler bitti”

“Şu an birçok vatandaşımızın asla yapılamaz dediği 20 yıldır beklenen TEM giriş-çıkış projesi, sizlerin de desteğiyle tamamlandı.” diyen Keskin, açılış için gün sayıldığını söyledi. Projenin ilçeye getirisini anlatan Keskin, “ Bu proje bizim için çok önemliydi. Giriş-çıkışın yapılmasıyla birlikte yatırımcılar bu bölgelerde, alışveriş merkezi, eğitim kurumları, işyerleri gibi önemli projelere başladı. Bu çalışmalar sayesinde yaklaşık 10 bin gencimize istihdam sağlanacak.” şeklinde konuştu.

“Açılışa hazır 30’a yakın projemiz var”

Son 2 yılda inşa edilen binalardan bahseden Keskin, belediye hizmet binası, iki kültür merkezi, karakollar, itfaiye binası, sağlık ocakları, bilet satış terminali, engelli rehabilitasyon merkezi, yeni okullar gibi yapıların tamamlanıp hizmete girdiğini, ancak açılışlarının henüz yapılmadığını söyledi.

Yaz aylarının iyi değerlendirildiğini söyleyen Keskin, “ İlçemizde toplamda 250 bin ton asfalt serimi yaptık. 60 bin tonu İBB karşılarken geri kalan kısmı belediye olarak karşıladık. Bununla birlikte AYEDAŞ, İSKİ VE İGDAŞ, yapılan görüşmeler sonrası sadece yaz ayında ilçemize 25 trilyonluk yatırım yaptı. Elbette ki bunu sağlamak kolay olmadı. Sizlerden ricamız bu yatırımlara sahip çıkmanız.” dedi.

“Kültür etkinliklerimize katılım gençlerimiz için çok önemli”

Sultanbeyli’nin bugüne dek hiç olmadığı kadar kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığını anlatan Keskin, “Kültür merkezimizde her ay birbirinden güzel etkinlikler yapılıyor. Mart ayında Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi de programlarına başlayacak. Bu etkinliklere çocuk ve gençlerimizi yönlendirmemiz çok önemli. Mutlaka bu programlara gitmelerini sağlayalım.” şeklinde konuştu.

Diğer çalışmalar…

Hükümet Konağı’nın çalışmalarının başladığını ve 1 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen Keskin, devlet hastanesi konusunda da müjde verdi.
“Sağlık Bakanımız hastaneyle yakından ilgileniyor, ilçemize 400 yataklı bir devlet hastanesinin yapımı için proje çalışmaları başladı” dedi.

Gölet Projesi’nin artık hayal olmaktan çıktığını söyleyen Keskin, ihalesinin yapıldığını ve kısa süre içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Keskin devam eden çalışmalar kapsamında, Şalgamlı Mesire Alanı, 5 yeni okul, Aydos Kalesi gibi projeleri anlattı ve yaz aylarında yapılan yalıtım fuarının hem vatandaşlarımıza tasarruf sağladığını, hem de ilçeyi güzelleştirdiğini belirtti.

Kahvaltının ardından Keskin, sırasıyla Orhangazi Mahalle Muhtarlığı, aile sağlığı merkezi, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Orhangazi Lisesi, İBB Orhangazi İlköğretim Okulu, Mesleki Eğitim Merkezi, Bahçelievler Kız Yurdu, Ahmet İskender K.Kursu ve İSMEK binasını gezdi, mahalle esnafını dolaşarak fikir ve önerilerine kulak verdi. Başkan Keskin’in bir sonraki buluşması Adil Mahallesi sakinleriyle…


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER