NIKE’TAN OYUNU HAREKETE GEÇİREN FUTBOL KOLEKSİYONU

Nike Futbol, yılın en önemli futbol olayı yaklaşırken, yeni Mercurial’ın da içinde bulunduğu oyunu harekete geçirecek futbol koleksiyonunu tanıttı.

NIKE’TAN OYUNU HAREKETE GEÇİREN FUTBOL KOLEKSİYONU
 NIKE’TAN OYUNU HAREKETE GEÇİREN FUTBOL KOLEKSİYONU
Nike Futbol, yılın en önemli futbol olayı yaklaşırken, yeni Mercurial’ın da içinde bulunduğu oyunu harekete geçirecek futbol koleksiyonunu tanıttı.

“Spark Brilliance Pack” adını taşıyan koleksiyonda bulunan Mercurial, toplam hız sistemi olarak tasarlandı ve ayağın doğal hatlarına göre şekillendirilen yeni bir tabana sahip. Mercurial denince akla ilk gelen oyuncu Cristiano Ronaldo, yeni taban ve tutuş düzenlemesine dikkat çekti. Kendisinin agresif ve direkt oyununa değinerek kramponun çivisinin şeklinin kendi karakterini yansıttığından bahseden Ronaldo, ayakkabının sahada çok iyi performans sergilediğini söyledi.

Nike Futbol, yılın en önemli futbol olayı yaklaşırken, yeni Mercurial’ın da içinde bulunduğu oyunu harekete geçirecek futbol koleksiyonu “Spark Brilliance Pack”i tanıttı. Yeni Mercurial’ın ayağın doğal duruşuna göre hizalanan anatomik tabanı, daha önce ayağın altında oluşan boşluğu ortadan kaldırdı. Bunun yanı sıra ayakkabının taban levhası yerini aldığı karbon fiber tabandan yüzde 40 daha hafif, fakat daha sağlam ve elastik.

Nike Futbol Tasarım Yöneticisi Jeongwoo Lee, tasarım sürecini, “Yeni Mercurial’i tasarlarken yaklaşımımız, hızla ilgili tüm varsayımlara meydan okuyarak bilimle tasarımı bir araya getirip futboldaki en hızlı kramponu yaratmaktı.” şeklinde tanımladı.

Sürtünme sistemi yenilendi
Nike tasarım ekibi, birçok farklı sürtünme modelinde değişik pençe, çivi, şerit ve diğer şekilleri test ederken ilk kez sanal “Finite Element Analysis” (FEA) testini uyguladı. Bu test sonuçları, çizgisel koşular da dahil olmak üzere hız odaklı oyuncu için hangi sürtünme modelinin en iyi sonuç verdiğinin belirlenmesi için gerekli bilimsel veriyi sundu. Tüm bu çalışmalarla birlikte Mercurial’ın sürtünme sistemi de hız sağlaması için yenilendi. Yeni taban ve sürtünme düzenlemesine dikkat çeken Cristiano Ronaldo, “Benim karakterime benziyor. Ben direkt ve agresif bir oyun stiline sahibim. Krampon çivisinin şekli bana kendi karakterimi anımsatıyor ve sahada oldukça iyi bir performans sergiliyor” dedi.

“Spark Brilliance Pack” koleksiyonu yeni Mercurial’ın yanı sıra, orijinal Hypervenom I NikeSkin’in Hypervenom II siluetindeki dönüşünü de müjdeliyor. Koleksiyondaki Magista ve Tiempo canlı renkleriyle dikkat çekiyor.

Yeni Mercurial 28 Mayıs’ta, Spark Brilliance kramponlar ise 29 Mayıs’ta Nike Football aplikasyonu üzerinden satışa sunulacak. Tüm modeller 31 Mayıs’tan itibaren nike.com üzerinden satışa sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER