Maltepe “Ata”sı için yürüdü

Maltepe’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, meşaleler, bayraklar ve marşlar eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Maltepe “Ata”sı için yürüdü
 Maltepe “Ata”sı için yürüdü

Maltepe’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, meşaleler, bayraklar ve marşlar eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Gelen şehit haberleri nedeniyle konseri iptal edilen ünlü şarkıcı Tan’ın da katıldığı yürüyüşte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bizler, 97 yıl önce tohumu atılan bu Cumhuriyet’i yaşatacak, 97 yıl önce yola çıkan bu devrimci yürüyüşe, bir 97 yıl daha omuz vereceğiz” dedi. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97’nci yıldönümü, Maltepe’de yapılan gençlik yürüyüşü ve fener alayıyla kutlandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve şarkıcı Tan’ın da katıldığı etkinliklerde Maltepeliler, Atatürk baskılı tişörtler giyerek, meşaleler eşliğinde belediye önünden ilçe meydanına kadar yürüdü. “Gençlik geleceğimizdir” pankartının altında yürüyen Maltepeliler, büyük bir coşkuyla Onuncu Yıl Marşı’nı birlikte söyledi. Bayrak ve Atatürk posterinin açıldığı kutlama törenine katılanlar “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde slogan attı. 
“CUMHURİYET’İN SAHİPLERİ BİZLERİZ”
Gelen şehit haberleri yüzünden konser programının iptal edildiği etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Yüreği hep genç olan Maltepeliler, kalbi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i için çarpan Maltepeliler, koşullar ne olursa olsun Kars’tan Edirne’ye, Antalya’dan Samsun’a el ele kol kola bu ülkenin sahipleriyiz biz. Bayramımızı, bundan 97 yıl önce emperyalistlerin Anadolu’yu karış karış, santim santim, adım adım paylaştığı bir dönemde Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının başı dik, alnı açık ama daima kucaklayan anlayışı gibi karşılayacağız” dedi.
“BU YÜRÜYÜŞE OMUZ VERECEĞİZ”
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kılıç, şunları söyledi: “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz sevgili Maltepeliler. Birileri bizi birbirimize kırdırtmak, bu ülkeyi yeniden parsellemek, yeniden beni sana, beni ona, onu öbürüne yani bizi birbirimize vurdurtmak istiyor. Bu oyunu bozacak mıyız? Çünkü bizler, 97 yıl önce tohumu atılan bu Cumhuriyet’i yaşatacak, 97 yıl önce yola çıkan bu devrimci yürüyüşe bir 97 yıl daha omuz vereceğiz. Ne güzel kurmuş bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk. Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, yetmemiş Balkanlardan Türkiye’ye, Orta Asya’dan Türkiye’ye bütün soydaşlarımızı kucaklayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Bize düşen bu Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. Ben bunun örneğini sizde görüyorum. Atatürk ne demiştir: Benim doğum günüm, 1919’dur demiştir. O nedenle bu doğum gününü her sene daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız.”
ŞARKILARIYLA DEĞİL SÖZLERİYLE KUTLADI
Gelen şehit haberleri yüzünden bu seneki etkinliği buruk bir havada geçirdiklerini ifade eden Kılıç, tüm şehitlerin önünde saygıyla eğildiklerini ve önemli olanın, bu ülkenin topraklarını kimseye kaptırmadan Atatürk Cumhuriyeti ve devrimlerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Kılıç daha sonra sözü, konseri iptal edilmesine rağmen Maltepelilerle yürüyüşe katılan ünlü şarkıcı Tan’a verdi. Tan da Maltepelilerin bayramını kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER