BOĞAZİÇİ AÇIK KARATE TURNUVASI SONA ERDİ

İstanbul’da yapılan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası sona erdi. Takım mücadelelerinin yapıldığı kapanış gününde Türkiye, kadın kumite ve erkek kata takımları ile altın madalyaya uzanırken, beş de bronz madalya kazandı.

BOĞAZİÇİ AÇIK KARATE TURNUVASI SONA ERDİ
BOĞAZİÇİ AÇIK KARATE TURNUVASI SONA ERDİ

İstanbul’da yapılan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası sona erdi. Takım mücadelelerinin yapıldığı kapanış gününde Türkiye, kadın kumite ve erkek kata takımları ile altın madalyaya uzanırken, beş de bronz madalya kazandı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Ülkemizin en köklü karate turnuvası olma özelliğine sahip 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası sona erdi. 4-6 Nisan’da İstanbul’da yapılan turnuvada üç gün boyunca 16 ülkeden 765 sporcu mücadele etti.

Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılan müsabakaların kapanış gününde takım kata ve kumite mücadeleleri yapıldı. Dört dalda yapılan finallerde Türkiye, erkek kata ile kadın kumite takımları altın madalyaya uzanırken, beş de bronz madalya kazandı.

Büyük ile genç erkek kata takımlarının karşılaştığı final mücadelesinde sporcuların performansı izleyenlerden büyük alkış aldı. Finlandiya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Metin Sofuoğlu, Selim Sofuoğlu ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan büyük erkek milli takımı, dünya gençler şampiyonu olan Lütfullah Teber, Yavuz Selim Oruç ve Fatih Sadullah Selman’dan oluşan genç milli takımını finalde 5-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük kürsüsüne de yine Türk sporcular çıktı.

Kadınlar Türkiye ile Kadınlar Sırbistan takımlarının karşılaştığı takım kata finalinde Sırplar 5-0 ile altın madalyanın sahibi oldu. Genç Milli takımın gümüş madalyada kaldığı bu dalda üçüncülük kürsüsüne Türkiye A ve B takımları çıktı.

KADIN KUMİTEDE ZİRVEYE ÇIKTIK

Meltem Hocaoğlu, Ece Yaşar ve Merve Çoban’dan oluşan kadın kumite takımımız, İran karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen diğer iki müsabakasını kazanarak şampiyon oldu. İran’ın gümüş madalyada kaldığı bu dalda bronz madalyalar Meksika ve Sırbistan’a gitti.

İRAN-AZERBAYCAN FİNALİ NEFES KESTİ


Günün kapanış finalinde dünya karatesinin söz sahibi ülkeleri İran ile Azerbaycan’ın erkek kumite takım finali nefesleri kesti. Kadrolarında Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular bulunan iki ekibin beş maçlık mücadelesi sonunda 3-2’lik sonuçla gülen Azerbaycan oldu. Şampiyon olan Azeri sporcular büyük sevinç yaşarken, son müsabakaya kadar üstün bir mücadele örneği sergileyen İranlı sporcular, kaçan şampiyonluğun üzüntüsünü yaşadı.

Takım mücadeleleri sonunda kupaları Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Azerbaycan Karate Federasyonu Başkanı Yaşar Beşirov, İran Karate Federasyonu Başkanı Mohsen Beşirov, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece İlçe Spor Müdürü Oktay Şahin ile Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Ali Bıldırcın takdim etti.

GENEL KLASMANDA TÜRKİYE ZİRVEDE

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası’nda üç gün boyunca ümit, genç ve büyüklerde yapılan mücadeleler sonunda Türkiye, 27 altın, 25 gümüş, 43 bronz madalya kazanarak zirvede yer aldı. 4 altın, 2 gümüş, 10 bronz madalya ile Azerbaycan’ın genel klasman ikinciliğini elde ettiği turnuvada üçüncülük 3 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Suudi Arabistan’ın oldu.

10 ülkenin madalya kazandığı turnuvada iki ülke de en az bir sporcusunu kürsüye çıkarma başarısı gösterdi.


Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109