Karayalçın, Hüseyin Sağ’a saldırıyı kınıyorum

Hüseyin Sağ’ı hastanede ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Hüseyin Sağ’a saldıranların en kısa sürede yakalanmasını ve olayın açıklığa kavuşmasını arzu ediyoruz.

Karayalçın, Hüseyin Sağ’a saldırıyı kınıyorum
Karayalçın, Hüseyin Sağ’a saldırıyı kınıyorum

Hüseyin Sağ’ı hastanede ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Hüseyin Sağ’a saldıranların en kısa sürede yakalanmasını ve olayın açıklığa kavuşmasını arzu ediyoruz.

CHP’lilerin ortak dileği: “Meclis Üyemiz Hüseyin Sağ’a gerçekleştirilen bu saldırıyı kim ve kimler yaptı ise güvenlik güçleri tarafından en kısa sürede yakalanmasını ve olayın açıklığa kavuşmasını arzu ediyoruz”
 
07 Temmuz  2015 Salı günü Göztepe’deki evinden çıkıp aracına bindikten kısa bir süre sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayan Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ hastaneden taburcu oldu. Başta CHP Milletvekilleri olmak üzere CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve İl Yönetim Kurulu, CHP İBB Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve Yönetim Kurulu, CHP İBB Meclis Üyeleri, İlçe Örgütleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve tüm CHP'liler Sağ'a yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayan görüşler bildirirken, olayın faillerinin ivedilikle ortaya çıkarılmasını gerekli gördüklerini söylediler.

2 gün boyunca ziyaretçileri eksik olmayan CHP’li Hüseyin Sağ’a desteklerini esirgemeyen CHP'lier yoğun ilgi gösterdi. Başta CHP İl Başkanı Murat Karayalçın olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İBB Meclis Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever ve Grup Yönetim Kurulu Üyeleri ve İBB Meclis Üyeleri olmak üzere CHP Milletvekilleri Ali Özcan, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP’li Belediye Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy Belediyesinin CHP’li ve AKP’li Meclis Üyeleri, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy'ün CHP’li eski İlçe Başkanları Necati Ekşi ve Tüzer Ercan, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, CHP Kadıköy ilçe yöneticileri ve İstanbul’un dört bir yanında ki CHP’liler ziyarete ve desteğe geldiler.

Hüseyin Sağ’ı 2 gün boyunca Grup Yönetim Kurulu ve İBB CHP Meclis Üyeleri ile beraber ziyaret eden CHP İBB Meclis Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever de yaptığı açıklamada CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın haklı mücadelesinin yanın da olduklarını, desteklediklerini ve saldırıyı kınadıklarının altını çizdiklerini söyleyerek, “Bu saldırıyı kim ve kimler yaptı ise güvenlik güçleri tarafından en kısa sürede yakalanmasını ve olayın açıklığa kavuşmasını arzu ediyoruz” dedi.

Hüseyin Sağ’ı hastanede ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Hüseyin Sağ'ın İstanbul'da imar savaşçısı kimliğini taşıdığını, kendi ilçesinin yanı sıra İstanbul'un tümünde yasalara, kamu çıkarına, kamu vicdanına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında duran ve bundan sonra da duracak olan biri olduğunu dile getirdi. Saldırının niteliğini bilmediğini belirten Başkan Karayalçın şunları söyledi: "Saldırganların kimliğini bilmiyorum, bilmiyoruz. Bu eğer Sayın Hüseyin Sağ'ın uğruna mücadele verdiği imar sorunlarıyla ilgiliyse durum gerçekten çok vahim demektir. Bu, İstanbul'da rant arayışlarının, yasalara, kamu vicdanına aykırı İstanbul'un yapılandırılması çabalarının nereye ulaştığını gösteren bir olay niteliğini taşıyacaktır. Eğer rant arayışıyla bir bağlantı taşımıyorsa, basit bir olaysa, bunun da ayrıca İstanbul'da gündelik yaşam için çok ciddi bir olumsuzluk taşıdığına CHP İstanbul İl Başkanı olarak dikkatinizi çekmek istiyorum. Sayın Sağ arabasını kullanırken kimseye çarpmadı. Saldırganlar Hüseyin Sağ'ın arabasına arkadan çarpanlardır. Hem arkadan çarpıyorlar hem de Hüseyin Sağ'ı kıyasıya, ameliyatlık yapıncaya kadar dövüyorlar"

CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın, Kadıköy'de sokak ortasında meydana gelen saldırıyı kimsenin engelleyemediğini, kolluk güçlerinin bölgede bulunmadığını ve olaya müdahale edemediğinin altını çizerek, "Bunlar ya da bunların dışındaki bir gerekçeyle kim saldırmış olursa olsun bunların ivedilikle ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Konu dün Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne intikal ettirildi. Ben bugün İstanbul İl Başkanı olarak öteki yöneticilerle görüşme yapacağım ve bu konudaki duyarlılığımızı onlara aktaracağım. Faillerin bir an önce yakalanmasını bir kez de ben talep edeceğim. İçtenlikle inanıyorum ki Sayın Hüseyin Sağ'ın mücadelesi kim olursa olsunlar, saldırının boyutu ne olursa olsun bundan sonra da devam edecektir. Sayın Sağ, İstanbul'un imarına bundan sonra da sahip çıkacaktır" dedi.

Başkan Karayalçın, "CHP'nin içinde farklı bir takım görüşler, konuyla ilgili farklı kümelenmeler varmış gibi" yanlış yorumlar yapıldığına değinerek, "Biz biriz, bütünüz, hepimiz Sayın Hüseyin Sağ'ın yanındayız" ifadesini kullandı. Darp yapan kişilerle ilgili de konuşan Başkan Murat Karayalçın: “Hüseyin Bey'in karşı çıktığı dosyalardan, olaylardan zarar gören, rahatsızlık duyan çok sayıda insan olabilir. Onun için ben 'Şu kişidir, şu yalıdır, şu yapıdır' diye bir tahminde bulunmayı doğru bulmam. Bizim içimizle ilgili 'O yaptırdı, bu destek çıktı' şeklindeki açıklamaların kesin olarak doğru olmadığını ifade etmek isterim."

Saldırıya uğrayan CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da gazetecilere, kendisine sahip çıktıkları için teşekkür ederek iki iddiaya ilişkin, şunları söyledi: "Ben o kadar çok kişiye o kadar plan değişikliğini karşıma almışım ki 'Şu veya bu' diyemem. Ataşehir Belediye Başkanıyla ilgili de asla böyle bir beyanım olmadı, böyle bir şey söylemedim. Böyle bir şey de asla yapacağını düşünmüyorum. Olsaydı bunu da açık yüreklilikle söylerdim. Ama diğer uğraştığım, neyle uğraşıyorsam onlardan biri yaptırdı. Benim bir ticari faaliyetim bile yok. Öyle alacak verecek meselesi değil, bir ticari faaliyetim yok. Sadece kent rantlarına karşı çıktığım için bu başıma gelmiştir. Bundan sonra tabii faillerin bulunmasını istiyorum. Benim acımı bir tek faillerin bulunup, bağlantılarının bulunması hafifletebilir. Başka bir şey değil."

Saldırı öncesi tehdit telefonu alıp almadığının gazeteciler tarafından sorulan soru üzerine Sağ, "Çok garip sessiz telefonlar geldi son 2-3 günde. Eşim bir araçtan şüphelenmişti. Zaten evimin önünde beklemiş araç, bu belli. Tehdit alıyordum, direkt ya da endirekt olarak, ama önemsemiyordum. 'Derler ama yapamazlar' diye düşünüyordum, ancak yaptılar" diye konuştu.
 
Saldırı öncesi tehdit telefonu alıp almadığının sorulması üzerine Sağ, "Çok garip sessiz telefonlar geldi son 2-3 günde. Eşim bir araçtan şüphelenmişti. Zaten evimin önünde beklemiş araç, bu belli. Tehdit alıyordum, direkt ya da endirekt olarak, ama önemsemiyordum. 'Derler ama yapamazlar' diye düşünüyordum, ancak yaptılar" diye konuştu.
 
Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, dün acil servise başvuran Sağ'ın ameliyatının KBB Uzmanı Prof. Dr. Tamer Erdem tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Hastane tarafından yapılan açıklamada şunlara değinildi: "Hastamız dün 13.50 civarında acil servise başvurmuştur. Acil Servis Sorumlu Hekimi ve Başhekim Yardımcısı Dr. Veysel Balcı tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonrasında burun kırığı saptanmış ve Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi bölümümüze yönlendirilmiştir. KBB muayenesinde saptanan çok parçalı burun kırığı genel anestezi altında ameliyatla onarıldı. 45 dakika süren ameliyat başarıyla tamamlandı. Hastamız bugün, taburcu olmuştur" denildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER