GREYFURTUN FAYDALARI VE ZARARLARI

Greyfurtun Faydası,Greyfurtun Faydaları ve Zararları,Greyfurtun Faydaları Nelerdir,Greyfurtun Yararları, Greyfurtun Faydaları,Greyfurt Zayıflatırmı, Greyfurt Zayıflama,Greyfurtun Zayıflamaya Etkisi,Greyfurtun Zayıflatırmı, Greyfurtun Zararları

GREYFURTUN FAYDALARI VE ZARARLARI
Son dönemlede, en çok merak edilen ve sorgulanan yiyeceklerden bir tanesi olan greyfurt hakkında, sizlere detaylı bilgiler vermek istiyoruz. Greyfurtun faydaları ve zararları, greyfurtun zayıflamaya etkisi gibi pek çok konuda sizleri aydınlatacağız.
Greyfurtun Faydası,Greyfurtun Faydaları,Greyfurtun Faydaları Nelerdir,Greyfurtun Yararları
* Yapılan araşatırmalarda, greyfurtun, likopen ve liminoids maddelerinden bol miktarda içerdiği tespit edilmiş. Bu iki madde başta prostat olmak üzere, pek çok kanser türünden korunmak için çok faydalı.

* Özellikle içerdiği narigen ve naringenin maddeleri de ağız kanserinin önlenmesi konusunda çok faydalı.
* Çok zengin bir lif kaynağı  ve çok iyi bir antioksidandır.
* Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
Greyfurtun Cilde Faydaları
* Cilt Problemlerine iyi gelir. Cildin kolojen yapısını artırır. Akne tedavisinde oldukça etkilidir.

* İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde, ciltte akne oluşunu önler ve oluşmuş olan akneleri tadavi eder. Akne izlerinin giderilmesine yardımcı olur.

* Cilt tarafından emildiğinde, ciltte 72 saat kalarak, etkisini uzun süre devam ettirir.

* Diş eti kanamalarına fayda sağlar.

* Metabolizmayı hızlandırır.

* Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

* Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

* Günde 1 tane greyfurt yemek kalp hastalıkları riskini azaltır. Kötü kolesterolü %25  düşürür, iyi kolesterolü ise, aynı oranda yükseltir.

Greyfurt Zayıflatırmı,Greyfurt Zayıflama,Greyfurtun Zayıflamaya Etkisi,Greyfurtun Zayıflatırmı
Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğundan, zayıflamaya da yardımcıdır. Özellikle öğünlerden önce yarım greyfurt yemek, iştah kontrolüne yardımcı olduğundan, zayıflamayı da hızlandırır. En önemlisi de insülin direncini kırar.

* Her öğün öncesi, yarım greyfurt yemek, ayda 3-4 kilo vermeye yardımcı olur.

Özellikle içerdiği yüksek lif kabızlığa karşı en iyi ilaçlardan biridir. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler. Sigara bağımlısı olanlarda nikotin ihtiyacını azaltır ve nikotinin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi gösterir.
Greyfurtun Zararları

* Greyfurt bazı ilaçlar ile tüketildiği takdirde, karaciğerde bulunan sitokrom P450 adlı enzimi baskılar. Sitokrom P45 enziminin görevi, dışarıdan alınan ilaçları vücutta metabolize ederek, zararsız hale getilrilmesini sağlayan, önemli bir enzimdir. Eğer bu enzim baskılanırsa, alınan ilaçlar vücutta zehir olarak birikir ve vücuda zarar verir.  Greyfurt ile alınmaması gereken ilaçlar ; kolesterol ilaçları, alerji ilaçlari,AİDS ilaçları,bazı antideprasan ilaçlar ve yüksek tansiyon ilaçları… Eğer greyfurt yemişseniz veya greyfurt suyu içmişseniz, en az 24 saat geçtikten sonra bu ilaçları labilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER