Siyah Çikolata Hapları Geliyor

Siyah (bitter) çikolatanın kalp hastalığını önlediği bilinen bir gerçek. Ancak çok fazla çikolata tüketmek kilo almaya da yol açıyor.

Siyah Çikolata Hapları Geliyor
Siyah Çikolata Hapları Geliyor

Siyah (bitter) çikolatanın kalp hastalığını önlediği bilinen bir gerçek. Ancak çok fazla çikolata tüketmek kilo almaya da yol açıyor. Öte yandan uzmanlar siyah çikolatanın yararlı içeriğini vitamin gibi haplarda toplamanın yollarını arıyor.
 
Kakaonun içinde bulunan flavanol adlı kimyasal madde tansiyonu ve kötü kolesterol seviyesini düşürerek felç ve kalp krizi riskini azaltıyor, insülin kullanımına katkıda bulunuyor.
 
Washingtonlu çikolata üreticisi Steve Komanelis, müşterilerinin siyah (bitter) çikolataya daha çok rağbet ettiğini söylüyor: “Birçok kişi siyah (bitter) çikolatayı tercih ediyor çünkü hem lezzetini çok seviyorlar hem de her yerde bu çikolatanın faydalarını okuyorlar.”

Ancak siyah (bitter) çikolatanın yararları henüz geniş çaplı araştırmalarla kanıtlanmış değil. Çikolata yapımı sırasında hem flavanoid maddesi zarar görüyor, hem de ürünlerin içine fazla miktarda şeker ve doymuş yağ ekleniyor.
 
Uzmanlar flavanollerin saf halinin faydalarını araştırmaya çalışıyor. Bu amaçla başlatılan ve dört yıl sürmesi planlanan araştırmada 18 bin yetişkine saf kakao flavanolleri, hap halinde verilecek.
 
Araştırmanın başkanlığını Boston’daki Brigham Kadın Hastanesi’nden Doktor Jo Ann Manson yürütüyor: “Kakao flavanolleri içeren bu kapsülde çikolata ürünlerindeki şeker ve doymuş yağlar bulunmuyor.”
 
Kapsüllerin tadı da yok.
 
İki gruba ayrılan katılımcılar günde iki hap alacak. Gruplardan biri flavanollü hapları, diğerleri plasebo haplarını kullanacak.

Jo-Ann Manson,  “Kapsüllerle aynı miktarda kakao flavanolleri almak isteyenlerin normalde yedikleri çikolatanın on mislini yemeleri gerekiyor,” diyor.
 
Steve Kumanelis, araştırmanın sonucu ne olursa olsun işlerinin etkilenmeyeceğini söylüyor: “İnsanlar çikolatanın damaklarında bıraktığı tadı seviyorlar.”
 
Flavanol deneyi henüz emekleme aşamasında. Uzmanlar, katılımcıların ilk kapsülleri ne zaman alacağını henüz belirlemiş değil. Bu nedenle şimdilik çikolata yemekle yetinmek gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109