Pendik Belediye Başkan Şahin Kurtköy’de vatandaşları bilgilendirdi

Pendik Belediye Başkan Şahin Kurtköy’de vatandaşları bilgilendirdi

Pendik Belediye Başkan Şahin Kurtköy’de vatandaşları bilgilendirdi
Pendik Belediye Başkan Şahin Kurtköy’de vatandaşları bilgilendirdi   Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Halk Meclisi’ toplantıları kapsamında Kurtköy Ekşioğlu Vakfı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Şahin, kentsel dönüşümden metroya, temizlik konusundan imara, okullardan teknopark İstanbul’a kadar pek çok konuda Kurtköylülere bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Halk Meclisi’ toplantıları kapsamında Kurtköy Ekşioğlu Vakfı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Slayt gösterisi eşliğinde ilçe geneli ve Kurtköy Bölgesi’ndeki projeler hakkında bilgi veren Başkan Şahin geçtiğimiz iki yılın genel değerlendirmesini yaptı. Göreve geldiği günden bu yana altyapıdan kültür-sanata, eğitimden sağlığa kadar farklı alanlarda Pendik için en iyi olanı yapmaya gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Şahin; “Esnaf ziyaretlerimiz, halk günlerimiz ve halk meclisimizle ilçedeki çalışmalar hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. İnanın bu süreçte en az uğradığım yer evim. Pendik için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Bugüne kadar yapmış oldukları hizmetleri halkla görüşerek gerçekleştirdiklerini kaydeden Şahin, kentsel dönüşümden metroya kadar pek çok konuda Kurtköylülere bilgiler verdi.
   
Metro 2013’te hazır

Ulaşım konusunda yeni İETT hatlarının kısa sürede Kurtköy’de devreye gireceğini belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin; “Kadıköy-Pendik metro çalışmalarının tarihi belli, Kurtköy Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar olan kısım da 2013’de sonlandırılmış olacak” dedi.
 
Teknopark’ın temelleri Mayıs ayında    

Belediye Başkanı Kenan Şahin toplantıda, Ortadoğu ve Balkanların en büyük Ar-Ge merkezinin Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da olacağı bilgisini vererek dev tesisin temellerinin Mayıs ayında atılacağını söyledi. Başkan Şahin,  bu proje sayesinde Pendik’in Türkiye’nin en prestijli bölgesi olacağını sözlerine ekledi.

Bölge eğitimin de merkezi oluyor  
 
Konuşmasında Kurtköy’ün genç nüfus potansiyeline de değinen Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kurtköy Kapalı Yüzme Havuzu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ihale sürecinin bittiğini ve kısa süre sonra hizmete gireceğini söyledi.  Bunun yanında Harmandere Endüstri Meslek Lisesi’nin uzun uğraşlar sonucu İl Özel İdaresi ile yapılan görüşmeler sonucunda bitirildiğini ve sadece çevre düzenlemesinin kaldığını belirten Başkan Şahin; “Türk Hava Yolları ile görüşmelerimiz sürüyor.

Burada okuyan çocuklar HABOM (Hava Bakım ve Onarım Merkezi) bünyesinde çalışabilecek” dedi. Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi’ne de değinen Belediye Başkanı Kenan Şahin, okulun bu yıl yıkılıp tekrar yapılacağını, Kurtköy Fen Anadolu Meslek Lisesi’nin temellerinin de kısa sürede atılacağını belirtti. Kurtköy Halk Eğitim Merkezi’nin ise gelecek yıl hizmete gireceğini


ifade eden Başkan Şahin; “Çamlık Mahallesi’nde, Çamlık Spor Lisesi’nin temelleri atılacak. Sanayi Mahallesi’nde ise yeni bir ilköğretim okulunun yapılması söz konusu” bilgilerini verdi. Başkan Şahin üniversite müjdesi de vererek Gedik Meslek Yüksek Okulu ile Şubat Ayı’nda teknik bir üniversite kurulması için protokol imzalanmasın planlandığını belirtti.

Yenişehir’e 200 yataklı Devlet Hastanesi

Sağlık çalışmaları konusunda da bilgiler veren Belediye Başkanı Kenan Şahin, Türkiye’nin en büyük sağlık kurumu Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Pendik’te hizmete girdiğini, buna ek olarak Yenişehir Bölgesi’nde 200 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılacağı müjdesini verdi. Dünyanın sayılı hastanelerinden olan Cleveland Clinic Hastanesi’nin Teknopark içinde yer alacağını, Hilal Konutları’nda da otistik çocuklar için yeni bir merkezin inşa edileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER