Okumayan bir toplum kolay kandırılır

Okumayan bir toplum kolay kandırılır

Okumayan bir toplum kolay kandırılır
 “Okumayan bir toplum kolay kandırılır”

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, öğrencilere yarıyıl tatillerinde kitap okumalarını öğütledi. ‘’ Okumayan toplum kolay kandırılır ‘’ diyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, öğrencilere kendi başarı hikayesinden örnekler verdi ve ‘’ okuyan, sorgulayan, birikimli,  ve araştıran kişiler,  toplumsal dayanışmayı bireysel düşüncenin önünde tutar. Eğitimli bireyler dayanışma ruhunu oluştururlar. Onun için, okuyun, araştırın sorgulayın ‘’ dedi.
Bostancı, ECA Elginkan ve İlköğretim Okulu ve Kadıköy  İntaş Lisesi öğrencileri,  ödevleri için Maltepe için gerçekleştirilen  sosyal ve kültürel projeler konularında Belediye başkanına sorular sordu.

Bostancı İlköğretim Okulu öğrencileri, Belediye Başkanını çevre konusunda duyarlılığı, kültür ve spor konusundaki atılımları için kutladılar. Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin hedefinin keyifli, yaşanabilir bir Maltepe yaratmak, cazibe merkezi hailine getirmek olduğunun altını çizerek, “Kültür ve sanatın merkezi olarak Türkan Saylan Kültür Merkezimiz,  yarıyıl tatilinde ücretsiz tiyatro festivalinde 2500 çocuğu ağırladı. Bulduğumuz her boş alana çocuklarımızın ve gençlerimizin  zamanlarını verimli geçirmeleri için yeşil alanı yapıyoruz. Maltepemize kapalı spor salonu kazandırmak istiyoruz. “dedi.

Kadıköy İntaş Lisesi öğrencisinin en gurur duyduğum projeniz nedir sorusu üzerine de Başkan Zengin, “birçok gurur duyduğum projem var diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Cumhuriyet Eğitim Merkezi’ni kurduk. Geçen yılki 100 öğrencimizi yüzde 90 başarı sağladı ve öğrencilerini üniversiteli yaptı. Bu yıl hem SBS, hem de üniversite hazırlığı için 500 öğrencimize eğitim veriyoruz. Sağlık alanında da devrim olarak niteleyebileceğim ‘altın kart’ projemiz var. 40 bin Maltepeli 65 yaş ve üstü ve engelli vatandaşımız altın kartlı olacak. Bu hedefimize hızla ulaşuyoruz. 20 binden çok vatandaşımız altın kartı ile ambulans çağırabiliyor, evde sağlık hizmeti alabiliyor. “

Başkan Zengin, nerelisiniz sorusuna Maltepeliyim diye cevapladı. 1999 ‘dan bu yana sizlerin arasındayım. En güzel projelerimi Maltepe’de gerçekleştirdim. Bundan çok mutluyum dedi. Maltepe Belediye Başkanı, öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek,  hediyelerini verdi.  Ve öğrencilere “çok çalışın sizin yegane göreviniz çalışmak” dedi ve başarılar dileyerek uğurladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER