Maltepe Belediyesi’nden Japon Çocuklara manevi destek

Maltepe Belediyesi’nden Japon Çocuklara manevi destek

Maltepe Belediyesi’nden Japon Çocuklara manevi destek
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepeli çocukların Japon kardeşlerine destek mesajlarını Japon Başkonsolosuna teslim etti. Başkan Zengin, öğrencilerinin mektupları ile birlikte kendisi de Japon çocukların acılarını paylaştığı bir dayanışma mektubu yazdı.

 Belediye Başkanı Zengin, “Ülkenizde meydana gelen deprem ve sonra oluşan tsunami, hepimizi ve özellikle çocuklarımızı derinden kederlendirdi diyerek başladığı mektubunda “Cumhuriyet Eğitim Merkezinde eğitim gören  234 ortaokul öğrencimiz bu felaketi yaşayan Japon kardeşlerinin acılarını bir nebze olsun paylaşmak amacı ile Türk insanının dayanışma ruhunu dile getiren mektuplar yazdılar. Şimdi en büyük istekleri bizlerin ve sizlerin aracılığı ile bu mektupların Japonya’ya ulaştırılması.” Dedi. Japon Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi son derece sıcak karşıladığı Maltepeli çocuklara, “sizin mektuplarınız çocuklarımıza güç verecek, onları en kısa zamanda ellerine ulaştıracağım.

Japon çocuklar için bol bol dua edin. Çocuklarımız şu anda yalnız okulsuz kalmadılar. Ne yazık ki evleri de yok. Binlerce kişi kapalı spor salonlarında yaşıyor. Prefabrik evler inşa ediyoruz. Ama ne zaman biteceği, hayatın ne zaman normale döneceği belli değil.“ dedi. Başkonsolos Hayashi, Maltepeli öğrencilere, “sizin için unutulmaz bir anı olmasını istedim” diyerek yeşil çay ikram etti. Başkan Zengin, son derece sıcak geçen sohbette Başkonsolos Hayashi’ye,  Maltepe’de fark yaratan vizyon projelerden kısaca söz etti ve Maltepe’nin sembolü Bakireler Tapınağı’nı hediye etti. Belediye Başkanı Zengin ve Maltepeli öğrenciler, Başkonsolosla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar..


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER