İSTANBUL, SİNGAPUR BASININDA

İSTANBUL, SİNGAPUR BASININDA

 İSTANBUL, SİNGAPUR BASININDA
Singapur’da yayınlanan yüksek tirajlı Escape dergisi Şubat ayı sayısında İstanbul’a geniş yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla hazırlanan habere toplam 8 sayfa ayıran dergi,  İstanbul’u Singapurlu ziyaretçilere tavsiye etti.

Singapur’da aylık yayınlanan ve çok okunan Escape dergisinin yazarı Derek Rodriguez, Şubat sayısı için hazırladığı haberde İstanbul’u tanıttı.

“Doğuyla batının birleştiği yer” başlığıyla dergide toplam 8 sayfa olarak yer alan haberde İstanbul’un iki kıtayı birleştiren dünyadaki tek şehir olduğundan bahsedildi.

İstanbul’un Asya ile Avrupa’yı coğrafi ve kültürel yönden birbirine bağlayan önemli bir şehir olduğu vurgulanan yazıda, bu özelliği ile İstanbul’un dünyadaki diğer şehirlerden ayrıldığı belirtildi.

Şehrin sanat ve kültür merkezi olarak kabul edildiğinden bahseden Rodriguez, İstanbul’un kültür alanındaki yaptığı öncülük ile “2010 Avrupa Kültür Başkenti” olduğuna da değindi.

İstanbul’un gerek coğrafi gerek tarihi yapısıyla büyüleyici bir şehir olduğunun altını çizen yazar, yüzlerce yıl önce inşa edilen güzel camileri, sarayları ve günümüze ait mega yapılarıyla bir imparatorluk kenti olan şehri mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak okurlarına tavsiye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER