Rusya'dan 2 uçak dolusu yardım!

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, yüze yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü telefonla aradı, başsağlığı diledi. Kremlin Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Medvedev, Türk meslektaşına depremle ilgili bütün çalışmalar için gereken yardımın yapılması ile ilgili öneride bulundu.

Rusya lideri, Acil Durum Bakanlığı yetkililerine, Türkiye'ye yardım yapılması için çalışmalara hazırlanması talimatını verdi. Basına bilgi veren Acil Durum Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanı İrina Andrianova, "Rusya Devlet Başkanı'nın talimatıyla Türkiye'de meydana gelen depremde çalışmalar için hazır duruma geldik. Il-76 tipli iki uçak uçuşa hazır. Uçaklarda arama-kurtarma ekibi, özel köpek uzmanları, psikoloji uzmanlar, seyyar hastane, arama-kurtarma teknolojisi ve malzemeler bulunuyor." dedi.

Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Basın Sözcüsü Oleg Moseyev ise depremde Rus turistlerin zarar görmediğni de kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Moskova'da resmi ziyarette Ermenistan lideri Serj Sarkisyan da Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e başsağlığı mesajı gönderdi. Aliyev'in talimatıyla 100 kişilik Azeri arama-kurtarma ekibinin Türkiye'ye acilen gönderildiği de gelen bilgiler arasında.
VAN DEPREMİ VİDEO İÇİN TIKLA

VAN DEPREMİ FOTOLARI İÇİN TIKLA

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

ASTRONOMİ İÇİN TIKLA


METOROLOJİ İÇİN TIKLA


JOOFİZİK İÇİN TIKLA

AFET HAZIRLIK EĞİTİM BİRİMİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER