İzmir hiç durmadan sallanıyor

İzmir’de 1 Mayıs’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Bilgilere göre, 5’lik depremin ardından 4,4 ile 1,9 arasındaki büyüklüklerde 50 deprem meydana geldi.

İzmir hiç durmadan sallanıyor

 
İzmir, depremlerle sarsılıyor
       
İzmir’de önceki gün 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 17.48’de merkez üssü İzmir Körfezi olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. İl merkezinden de hissedilen depremde can veya mal kaybı olmadı. 5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 2.2 ile 3.3 arasında değişen yaklaşık 30 artçı sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin dış merkezinin İzmir Körfezi olup, Foça ilçesinin 9 kilometre batısı olduğunu açıkladı. Depremin, İzmir ve ilçelerinde vatandaşlar tarafından kuvvetlice hissedildiği ve panik yaşanmasına sebep olduğu aktarıldı. Açıklamada, ‘’Depremin meydana geldiği bölgede diri faylar zaman zaman bu büyüklükte depremler üretmektedirler’’ denildi.

Dün gece saat 03.02’de de merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İzmir’deki depreme ilişkin ‘’Olumsuz bir durum tesbiti veya bildirimi yok’’ dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, İzmir ve çevresinde deprem hareketliliğinin sürdüğünü belirterek, ‘’Deprem boyutlarının küçük olması lehimize bir faktör’’ dedi. Prof. Dr. Akçığ, deprem aktivitesinin sürdüğünü, Foça ve çevresinde depremlerin daha çok hissedilmesinin Seferihisar-Karaburun fay hattının hareketlenmesinden kaynaklanabileceğini belirtti. Akçığ, son 24 saatte 30’dan fazla deprem olduğunu söyledi.

    TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Baş Danışmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, merkez üssü İzmir Körfezi olan 5 büyüklüğündeki depremin, Midilli deprem üçgeninde gerginliğin biriktiğinin bir belirtisi olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Ercan, ‘’Çarçabuk, yapıları, yapı dönüşümüne uğratıp, sağlam yerde, sağlam yapılara kavuşmamız gerekir. Artçı depremler 7 gün sürebilir’’ dedi.

VAN DEPREMİ VİDEO İÇİN TIKLA

VAN DEPREMİ FOTOLARI İÇİN TIKLA

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER