6.0 büyüklüğünde Akdeniz'de deprem!

AKDENİZ Bölgesi ve Güney Ege, bugün öğleden sonra Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı.

6.0 büyüklüğünde Akdeniz'de deprem!
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkez üssünü Ölüdeniz açıkları olarak saptadığı deprem saat 15.44’te meydana geldi. Yerin 19.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Antalya’dan İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Başta Fethiye ve Marmaris olmak üzere merkez üssüne yakın yerleşim alanlarında şiddetli hissedilen deprem sıralında halk panik içinde sokaklara döküldü.

İlk belirlemelere göre depremde, Fethiye ve Marmaris’te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtildi.


Dün de Köyceğiz İlçesi ve çevresi saat 17.33’te merkez üssü Balcılar Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı.

Depremi yaşayanlar, sarsıntının çok şiddetli olduğunu ve depremin 30 saniye boyunca hissedildiğini söyledi.


Fethiye'de elektrik ve internet bağlantısının kesildiği öğrenildi.

Son 24 saatte Ege'de 42 depremin öeydana geldiği ve bunların 16'sının Muğla'da gerçekleştiği belirtildi.

6 KİŞİ HASTANELERE KALDIRILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında yaşanan 6.0 büyüklüğündeki depremde Muğla, Antalya ve Denizli'de de hissedildi. Paniğe neden olan depremde, bazı evlerin çatıları ve balkonları yıkıldı. Bir binanın çatısından bir otomobilin üzerine parçalar düştü. Düşen parçalar aracın tamamen hurdaya dönmesine neden oldu. Paniğe kapılarak pencereden atlayan veya kalp krizi geçiren 6 vatandaş, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

BİNALAR HASAR GÖRDÜ, BABADAĞ’DAN KAYALAR KOPTU

Ölüdeniz’deki bazı binalar ve apart otellerle Hisarönü’ndeki binaların duvarları çatladı, bazı binalarda bacalar yıkıldı. Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan kopan kayalar, zirveye giden yolu kapattı. Fethiye ilçe merkezi ile bazı köylerde binalar hasar oluştu. Marmaris’te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu, kimsenin yaşamadığı harabe birkaç bina da yıkıldı.

Diğer yandan Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde deprem nedeniyle korkan Ali Fuat İşitemiz birinci kattaki evinden balkonunda atlayarak yaralandı. Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürülen İşitemiz’in sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

MUĞLA KAYMAKAIMI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Haberleşmede sıkıntılar var

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "Hastaneye intikal eden 8 vatandaşımız var. Onlar da korku ile pencereden, balkondan atlamışlar. Sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi.

Kaymakam Karatekeli, depremin ardından polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin ilçe merkezi ve köylerde çalışma başlattığını söyledi. Kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre birkaç binanın balkon kısmında çatlaklar oluştuğunu bildiren Karatekeli, "Haberleşmede yaşanan sıkıntı nedeniyle köylerle henüz irtibat kuramadık. Başta Ölüdeniz ve Ovacık bölgesi olmak üzere tüm köylerimize jandarma ekiplerini sevk ettik. Bana ulaşan herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Temennimiz bundan sonra da can kaybının olmaması yönünde" diye konuştu.

Fethiye’de büyük panik yaşatan deprem sırasında korkuyla balkondan veya pencereden atlayıp yaralanan 8 kişinin de Fethiye Devlet Hastanesi’nde gerekli tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu edildiği bildirildi.

ANTALYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdeniz’de meydana gelen 6 şiddetindeki deprem Antalya’da da hissedildi.

Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Antalya il merkezi ile ilçelerinde de hissedildiğini söyledi.

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nce olası deprem ve artçılara karşı önlem olarak tüm UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin hazırda bekletildiğini ifade eden Bilgin, ”Antalya’da da hissedilen deprem nedeniyle hastanelere vatandaşlar henüz herhangi bir başvuru yapmadı. Tüm hastanelerde gerekli önlemleri aldık. Ancak henüz hastanelerimize ulaşan acil bir vaka yok” dedi.

Bu arada Konyaaltı ilçesinde oturan Alper Baler, evde yemek yediği sırada depremi hissettiğini belirttiğini, depremi daha önce de yaşadığını, bu nedenle panik yapmadığını söyledi.

Aynı ilçede yaşayan Nilsu Güleç de evde yemek yediği sırada depremi ilk köpeğinin hissettiğini, korkarak köpeği ile birlikte dışarıya çıktıklarını söyledi.

Ayşe Kıvrım da çocuklarıyla birlikte evde oturdukları sırada bir sarsıntı hissettiklerini, sarsıntının tekrar olması endişesiyle çocuklarıyla birlikte dışarı çıktığını anlattı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları sürüyor. Saat 15.44’te meydana gelen depremin ardından saat 18.27’ye kadar toplam 32 artçı sarsıntı oldu. Fethiye ile çevresinde hissedilen ve büyüklükleri 2.1 ile 4.9 arasında değişen sarsıntılar nedeniyle bölgede yaşayanların tedirginlikleri sürdü.

VAN DEPREMİ VİDEO İÇİN TIKLA

VAN DEPREMİ FOTOLARI İÇİN TIKLA

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

DEPREM MÜHENDİSLİĞİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2012, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER