Torba Yasasını protesto ettiler

Torba Yasasını protesto ettiler

Torba Yasasını protesto ettiler
Torba Yasasını protesto ettiler
 

Kadıköy’de yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yapan “Herkese Sağlık Güvenli Gelecek” platformu üyeleri torba yayasını protesto etti.


“Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu üyeleri torba yasasını protesto etmek için saat 14.00’de Altıyol Boğa heykeli önünde toplandı. Platform üyesi yaklaşık 500 kişi “AKP torbanı al başına çal”, “Direne direne kazanacağız”, “Genel grev genel direniş” şeklinde sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yürüdüler.

Burada platform adına basın açıklamasını Emekli-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Hasan Kaşgır yaptı. TBMM’de kabul edilen Torba Yasa’nın halka ve emekçilere dönük bir saldırı olduğunu belirten Kaşgır “AKP’nin meclise getirdiği yasa tasarısında 234 madde bulunuyor. Emekçilerin uzun mücadeleler sonucu bedeller ödeyerek kazandıkları bir çok hak, yasa ile gasp edilecek” dedi.

Torba Yasa’nın TÜSİAD’ın talepleri doğrultusunda çıkartıldığını belirten Kaşgır “Her gün yeni bir hak gaspının yaşandığı, iş cinayetinin yaşandığı, emekçilerin sendikalı olmak istediği için işten atıldığı, haklarını istedikleri, örgütlendikleri için baskılara uğradıkları ülkemizde Torba Yasa ile saldırılar devam edecektir. Bu saldırı yasasına karşı, işçiler, emekçiler mücadele etmeliyiz. Çalışma yaşamında dayatılan örgütsüzlüğe karşı örgütlü mücadelede ısrar etmeliyiz” diye konuştu.

Polis yürüyüş ve basın açıklaması sırasında güvenlik önlemi alırken eylem açıklamanın ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER