Kadıköy'de ruhsatlarda "hologram" dönemi

Kadıköy'de ruhsatlarda "hologram" dönemi

Kadıköy'de ruhsatlarda
Kadıköy'de ruhsatlarda "hologram" dönemi Kadıköy'de artık ruhsatlar taklit edilemeyecek. Çünkü KadıköyBelediyesi, Türkiye'de ''hologramlı ruhsat'' uygulamasını başlattı Sunduğu hizmetlerde modern dünyanın yeniliklerini takip ederekuygulayan Kadıköy Belediyesi, bir ilke daha imza attı. İşyeriruhsatlarındaki taklitçiliğin önüne geçmeyi hedefleyen belediye,''hologramlı ruhsat'' uygulamasına geçti.

Taklit edilemeyen hologramlıruhsat vermeye başlayan Kadıköy Belediyesi, aynı zamanda bu uygulamayaimza atan ilk yerel yönetim oldu. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, günümüzdeteknolojinin gelişmesiyle birlikte, belediye tarafından verilenruhsatların kimi yöntemlerle taklit edilebildiğine dikkat çekti.Kadıköy de bu tür olaylara izin vermemek için yeni çıkarılacakruhsatlara "hologram" uygulaması başlattıklarını kaydeden Özocakşunları söyledi:''Yeni yılla birlikte belediyemizin işyeri ruhsatlarında hologramuygulamasına geçtik.

Kadıköy deki tüm ruhsatlarda, içinde KadıköyBelediyesi logosu bulunan hologramlar yer alacak. Böylece buruhsatların sahtesi yapılamayacak. Denetimlerimizde de, aynen sahtepara tespitinde olduğu gibi özel bir kalem kullanacağız. Bu yöntemlehologramı da denetleyeceğiz. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırmak içinbelediye bir takım önlemler aldık. Vatandaşa artık bunlar eziyetdeğil.

Hologram uygulamasıyla da birçok haksızlığın önüne geçmişolacağız. Ancak işyeri sahiplerinden de ruhsat edinme kriterlerineuymalarını istiyoruz. Kadıköylülerden sonradan mağdur olmamaları içinbir işyeri açmadan önce, o mekanla ilgili bilgileri belediyemizdenöğrenmeleri gerekiyor. Bazen önce işyerini açıp, sonra ruhsat içinbaşvuranlar oluyor.

Eğer ruhsat verilemeyecek bir durum olduğunda dayasaya göre işletmeyi kapatmak durumunda kalabiliyoruz. Elbette ki birişyerinin kapanması demek, oradaki umutların sönmesi demek.Belediyeler, insan yaşamını kolaylaştıran kurumlardır. Çağdaş bir ilçeolan Kadıköy'de, ticaret hayatının da kurallara uygun işlemesi içinçalışıyoruz. Hologram uygulaması şimdilik yeni ruhsat başvurularındazorunlu. Zaman içinde eskiler yenilenirken holograma geçilecek.Vatandaşlarımıza herhangi bir ekonomik külfet çıkarmak istemiyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER