İstanbul’da Plaj Sezonu Kapanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Haziran’da başlayan plaj hizmetleri 15 Eylül’de sona eriyor.

İstanbul’da Plaj Sezonu Kapanıyor
İstanbul’da Plaj Sezonu Kapanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Haziran’da başlayan plaj hizmetleri 15 Eylül’de sona eriyor. Avrupa ve Anadolu yakasındaki plajlarda milyonlarca insan temiz ve güvenli ortamda denizle buluşmanın keyfini yaşadı. 35 plajda hizmet veren cankurtaranlar 6.538 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaz sezonu boyunca İstanbulluların temiz ve güvenli bir ortamda denize girebilmeleri için her türlü hizmeti sağladı. Milyonlarca insanın deniz keyfini yaşadığı plajlarda cankurtaranlar binlerce vatandaşı boğulmaktan kurtardı.

Yaz sezonu boyunca Şile’den Çatalca’ya, Kadıköy’den Silivri’ye kadar sahillerde 35 plajda 421 cankurtaran ile boğulma olaylarına karşı önlem alındı. Yaz sezonu boyunca milyonlarca vatandaş güven içinde denize girdi. İBB'nin plaj olarak belirlediği sahillerde 177 gözetleme kulesinde çalışan cankurtaran ekipleri, 31 jetski, 7 kurtarma botu, 13 atv aracı ile tehlike anında acil müdahalede bulundu.

Cankurtaran ekipleri son 10 yılda 29.500 vatandaş boğulmaktan kurtardı. 2014 yılı içerisinde boğulma tehlikesi yaşayan 6.538 vatandaş zamanında müdahale ile kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Büyükşehir’in plajlarından günde 30 bin kişi faydalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içinde açtığı ve hizmet verdiği, Avrupa Yakasında Menekşe ve Güneş Plajları’ndan, Anadolu Yakası'nda ise Caddebostan-1, Caddebostan-2 ve Caddebostan-3 Plajları'ndan da günde ortalama 30 bin vatandaş denizden yararlandı.

Hizmet verilen 5 plajda her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri yapıldı ve kumsal, ekipler tarafından temizlenerek ilaçlandı.

Yaz sezonu boyunca; Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü, İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü, Zabıta Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Atık Yönetim Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonuyla yapılan çalışmalarla İstanbullular güvenli ve temiz deniz keyfini yaşadılar.


   



Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER