İstanbul'a kar uyarısı!

İstanbul'a kar uyarısı! Meteoroloji'den önümüzdeki haftanın hava tahminleri.

İstanbul'a kar uyarısı!
 İstanbul'a kar uyarısı!

İstanbul'a kar uyarısı! Meteoroloji'den önümüzdeki haftanın hava tahminleri.
Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki haftanın hava durumu tahminlerini yayınladı. İstanbul'a kar geliyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerine kadar ülkenin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. İşte il il Türkiye genelinde beklenen hava durumu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminlerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a yağan kar yağışı sonrası bir uyarı daha geldi.

Açıklamada, 'Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir il geneli, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkat!' denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi; Rüzgarın; Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli, kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır!

Öte yandan İstanbul'da geçtiğimiz günlerde yağan kar sonra gözler Salı gününe çevrildi. Yayımlanan son haritada salı gecesinden itibaren İstanbul'un yüksek kesimlerine kar yağışının etkisini göstermesi bekleniyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109