Florya'da Türk Ve Osmanlı mutfağına yolculuk

İşadamı Metin Uçar’ da Florya’da işe koyulduğu Eşraf Lokantası ile bu gizemi ortaya çıkartıyor ve İstanbul başta olmak üzere bu mirası dünyaya tanıtmak arzusunda.

Florya'da Türk Ve Osmanlı mutfağına yolculuk
Florya'da Türk Ve Osmanlı mutfağına yolculuk

Görmek için pek çok sebebiniz var!

Kuzine üzerinde sadece odun ateşiyle pişen ve maharetli ellerden müthiş lezzetlerle bütünleşmiş Türk ve Osmanlı Mutfağı’nın seçkin yemeklerini tatmaya ne derdiniz?

Sizleri bu tercihi yapmak üzere bir kez daha düşünmeye ve  Eşraf Lokantası’nın çatısı altında Osmanlı’nın otantik mimarisiyle bütünleşmiş büyüleyici atmosferinde buluşmaya davet ediyoruz.



İşadamı Metin Uçar bu ayrıcalığı yaşatmak günümüze çıkarmak amacıyla dünyaya altı asır hükmetmiş bir imparatorluğun yani Osmanlı mutfağının peşine düştü, tüm muhteşem yemeklerin izini  sürerek önemli bir işe el attı.

Öyle ki, işadamı Uçar bu merakı ve müteşebbis yönüyle de Türk ve Osmanlı Mutfağının yemeklerini araştıran bir derneğin kuruculuğunu üstlendi.

Osmanlı Mutfağı bugün baktığımızda maalesef pek çok yönünü bilmediğimiz lezzet sırlarıyla dolu.

Zira sembolleşmiş et yemekleri, mükemmel tatlar,  lezzet dünyası bu gizemin altında yatıyor.

İşadamı Metin Uçar’ da Florya’da işe koyulduğu Eşraf Lokantası ile bu gizemi ortaya çıkartıyor ve İstanbul başta olmak üzere bu mirası dünyaya tanıtmak arzusunda.

Beyoğlu’nda  19. yüzyılın ortalarına doğru açılan lokantadan esinlenerek açılan Eşraf Lokantası yalnızca yemek kültürü ile değil, Osmanlı mimarisini taşıyan otantik dekorasyonuyla da öne çıkıyor.

Beyoğlun’da zamanın seçkin mekânlarından biri olan Eşraf Lokantası bugünkü versiyonuyla hem lezzetli yemekleri hem de bu muhteşem ortamı misafirlerine sunarak ayrıcalık yaratıyor.

Eşraf Lokantasının muhteşem lezzetlerini ortaya çıkaran Başaşçı Ahmet Özer’e de buradaki lezzet kapısında ayrıca bir parantez açmak gerekiyor.



Yemeklerde kullanılan malzemelerden, lokantanın kapısından içeri giren tüm malzemeye kadar neredeyse bir hafiye görevi üstelenen Özer, pişirdiği yemeklerin içerisine sevgisini de katıyor. Tencereye giren et, yağ, şeker, tuz, salça, patates, soğan yani bir yemeğin içerisinde olması gereken ne varsa tecrübeli Ahmet Özer’in kontrolünden geçerek kuzine üzerinde pişirilen yemeklere lezzet katıyor.

Ahmet Özer geçmişte dünyaya nam salmış Osmanlı’nın mutfağı mirasçısı olarak bu önemli görevi bütün maharetiyle üstlenerek başarıyla yerine getiriyor.

EŞRAF LOKANTASI ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER