Whitney Houston'ın cenazesi evinde

Hafta sonunda ölen Amerikalı pop müzik yıldızı Whitney Houston'ın cenazesi, evinin bulunduğu New Jersey'nin Newark kentine götürüldü.

Whitney Houston'ın cenazesi evinde

Whitney Houston, Cumartesi günü California'nın Beverly Hills bölgesindeki bir otelde, küvette kendinden geçmiş halde bulunmuştu.


    Grammy ödüllerinde Whitney Houston anıldı


48 yaşındaki şarkıcı tüm çabalara rağmen hayata döndürülemedi.

Yetkililere göre, Houston'ın ölüm nedenini belirlemek için yürütülen toksikoloji testlerinin sonuç vermesi sekiz hafta sürebilir.

Houston bu hafta düzenlenecek cenaze töreni ardından defnedilecek. Ancak bu konudaki planlar henüz netleşmedi.

Houston'ın ülkenin bir ucundan ötekine götürülen cenazesi New Jersey'nin Teterboro havalimanından altın rengi bir cenaze aracıyla alınıp, Newark'ta bir cenaze evine nakledildi.
Ölüm nedeni araştırılıyor

Houston'ın ölümü konusunda cezai bir soruşturma açılmadı.

Adli tıp yetkilileri şarkıcının odasında reçeteli ilaçlar bulunduğunu doğruladı. Ancak bunların sanatçının ölümünde payı olduğu yolunda bazı kaynaklarda dile getirilen iddiaların bu aşamada söylenti ve dedikodulardan ibaret olduğuna dikkat çekiyorlar.

Bu gibi haberlerin gündeme gelmesinde, pop yıldızı Michael Jackson'ın da 50 yaşındayken aldığı ilaçların etkisiyle ölümü etkili oluyor.

Adli tıp uzmanı Ed Winter, "odada çok sayıda ilaç şişesi yoktu. Muhtemelen sizin ilaç dolaplarınızda da bu kadar ilaç vardır" dedi.

Houston'ın cenazesi otopsi ardından dün öğle saatlerine doğru ailesine teslim edildi.

Ardından doğup büyüdüğü Newark'a doğru yola çıkarıldı.

Houston'ın ailesinin Perşembe akşamı bir anma ardından, Cuma günü 18 bin kişi kapasiteli Newark Prudential Center'a bir cenaze töreni düzenlemek istediği bildiriliyor.

Dün akşam, Houston'ın bir fotoğrafı da arenanın önüne yerleştirildi. Ancak salonda Cuma akşamı bir hokey maçı yapılacak olması, planları zora sokabilir.
Kilise korosundan liste başına

Whitney Houston ilk olarak Newark'taki kilise korosunda şarkı söylemeye başladı. Kuzeni şarkıcı Dionne Warwick de aynı koronun üyelerindendi.

Bu nedenle pek çok hayranı kilise önüne çiçekler, kartlar ve mumlar bıraktı.

En ünlü hit parçalarının başında How Will I Know, I'm Your Baby Tonight, I Will Always Love You ve I Am Nothing gelen Houston 1980'lerin ortalarından 1990'ların sonlarına dek plakları dünyada en fazla satılan sanatçılardan biriydi.
Whitney Houston ve Bobby Brown

Şimdiye dek 170 milyon albümü satılan sanatçı ayrıca, Bodyguard, Waiting to Exhale, The Preacher's Wife ve Cinderella adlı filmlerde rol aldı.

Ancak pop dünyasının en büyük seslerinden biri olarak gösterilen Houston'ın kariyeri ilerleyen yıllarda uyuşturucu kullanımı ve şarkıcı Bobby Brown ie olaylı evliliğinin gölgesinde kaldı.

Bu evlilikten Bobbi Kristina Brown adlı 18 yaşında bir kızı olan Houston, 2009'da uzun bir aradan sonra yeniden albüm çıkarmıştı.

Houston, yaşamının son saatlerinde Grammy ödül törenleri için düzenlenen bir partide sahneye çıkmaya hazırlanıyordu.

Kariyeri boyunca altı Grammy ödülü kazanmış olan sanatçı, ödül töreninde anıldı.

Albüm satışları ise ölüm haberi ardından hızla arttı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER